70% din românii care aplică pentru joburi în străinătate vor să plece în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că britanici sunt nemulțumiți că româniilor li se oferă mii de joburiîn țara lor natală, românii nu se feresc să accepte un job în Marea Britanie iar 70% din cei care aplică pentru un loc de muncă în străinătate vor să ajungă în această țară.

La începutul lunii noiembrie, Marea Britanie se poziționează în continuare ca lider în clasamentul țărilor cu cele mai multe joburi, cu 25% din ofertele de angajare cu contracte de muncă, potrivit portalului de recrutare tjobs.ro. Portalul reunește aproape 3.900 de joburi vacante propuse de agențiile de recrutare.


Majoritatea joburilor propun munci de îngrijire copii, îngrijire bătrâni și persoane cu dizabilități sau joburi în hoteluri și restaurante. Sunt recrutați activ medicii specialiști și asistentele medicale.


În oferta angajatorilor cel mai des se întâlnesc joburie precum: bone și babysittere care ajută și în casă. Salariile variază între 400 – 800 euro, cu masă, casă și transport gratuite.


Agențiile de recrutare mai caută și persoane care să îngrijească bătrânii și persoanele cu dizabilități (pentru familii sau pentru clinici și spitale private). Salariile variază între 900 – 1.400 lire sterline. Dar și meserii precum:  șoferi de taxi, unde salariile pot fi între 1.600 – 2.400 lire sterline, bucătari cu experiență, job plătti cu  1.200 – 2.500 lire sterline/lună, sunt la mare căutare.


În cazul personalului hotelier și pentru munca în restaurant, salariile încep de la 700 lire sterline.


O oferta bogată de locuri de muncă există și pentru medicii specialiști și asistente medicale care pot fi răsplătiți pentru seriviciile lor cu o remunerație ce variază între 3.500 – 4.000 lire sterline, în cazul medicilor, și între 1.700 – 2.200 de lire sterline în cazul asistentelor.


Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite