“România nu iese din criză nici în trimestrul II” - X Trade Brokers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România ar putea să nu se afle printre ţările care au ieşit categoric din criză în trimestrul al doilea, în lipsa unor mecanisme concrete de redresare, ţinând cont de datele pe luna ianuarie care arată scăderea vânzărilor cu amănuntul şi creşterea şomajului, potrivit X-Trade Brokers.

“Din câte se întrevede în prezent, România are puţine şanse de a se afla atunci în zona statelor care au ieşit categoric din criză”, a declarat directorul sucursalei din România a casei de brokeraj X-Trade Brokers, Victor Safta.

El a adăugat că ţintele pentru anul în curs - o creştere a PIB între 1-1,5% şi o rată a şomajului mai mică decât cea înregistrată anul trecut - par a fi mai mult decât ambiţioase, mai ales în condiţiile în care mecanismele şi instrumentele care ar putea fi folosite în acest scop nu se întrevăd.

Creditele şi comerţul dau tonul
Potrivit X-Trade Brokers, primii indicatori care vor semnala sfârşitul crizei sunt comerţul şi creditele de consum din lunile martie şi aprilie. “Lunile aprilie şi mai vor arăta mult mai clar cu ce paşi avansează sau nu fiecare ţară în parte”, apreciază analiştii casei de brokeraj.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite