În mai, ultimul turneu, în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ducu Bertzi şi Florian Pittiş au susţinut spectacole de muzică şi poezie pentru românii de peste Ocean, iar banii au fost donaţi pentru continuarea construirii bisericii începute de părintele

Ducu Bertzi şi Florian Pittiş au susţinut spectacole de muzică şi poezie pentru românii de peste Ocean, iar banii au fost donaţi pentru continuarea construirii bisericii începute de părintele Calciu .

Pe 20 mai, cei doi buni prieteni au fost prezenţi la Washington pentru un spectacol de muzică şi poezie cu scop caritabil: strângerea de fonduri pentru continuarea ridicării unei biserici în care să se roage românii aflaţi departe de ţară.

Ducu şi Moţu au donat banii de pe urma acestui concert, la care au participat peste 1.000 de oameni, pentru ca românii din Washington să continue ceea ce părintele Calciu a început: construirea unei biserici, "Sfântul Apostol Andrei" . Din Washington, Ducu Bertzi şi Florian Pittiş au mers la San Francisco, unde au susţinut alte spectacole de muzică şi poezie.

Aici, cei doi au fost întâmpinaţi cu deosebită căldură de români, primind chiar din partea unuia dintre ei invitaţia de a vizita... sediul Google din Mountain View. Deplasarea celor doi în SUA a fost posibilă graţie Institutului Cultural Român, care a sprijint acest turneu.

Ultimul concert La revenirea în ţară, deşi slăbit din cauza oboselii acumulate pe durata turneului în Statele Unite ale Americii, dar şi de pe urma bolii grave de care suferea, despre care nu vorbea, Florian Pittiş şi-a continuat activitatea în ritm normal.

Folkistul Ducu Bertzi a fost cel alături de care regretatul Florian Pittiş a cântat ultima oară pe o scenă - pe 14 iulie 2007, la Mediaş. Ducu l-a iubit şi l-a preţuit foarte mult, aşa că, din respect pentru inteligenţa sa, îi spunea Domnu Profesor. Au petrecut mult timp împreună, iar anul acesta au fost într-un turneu de trei săptămâni în SUA, după care, tot împreună, au concert la Bârlad, Bistriţa şi la Mediaş - unde a fost pentru ultima oară pe o scenă.

A fost un spectacol care nu s-a deosebit cu nimic de toate cele din lunga şi bogata sa carieră în domeniu: Pittiş a fost acelaşi pasional artist care a urcat pe scenă din mare dragoste pentru muzică şi pentru public. A fost vesel, entuziast, a antrenat spectatorii, iar, la finalul spectacolului, sala a fost în delir. Nimeni nu bănuia atunci, la Mediaş, că Moţu, cu gestul său specific de a ridica mâna în semn de salut, îşi ia adio de la public, de la scenă şi că va ieşi în curând definitiv din luminile rampei…

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite