VIDEO Spectacol şi încântare, de-a lungul unui an, în sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în sport este vremea bilanţurilor. La fiecare sfârşit de an se alcătuiesc topuri cu cele mai frumoase faze din sezon şi nu numai. Fie că este vorba despre reuşite de senzaţie, lucruri stupide şi ratări monumentale, suporterii privesc, de fiecare dată, cu încântare postările din ultimele 12 luni.

Fiecare din următoarele momente din sport are însemnătatea sa. Milioane de oameni au vitzionat aceste filmuleţe în 2009, iar topul acestora s-a făcut în funcţie de dorinţele fanilor. Pentru început, vă prezentăm cele mai vizualizate postări de pe Youtube în anul care s-a încheiat.

Singurul lucru care-i lipseşte este acela de a face parte din celebra formaţie Harlem Globetrotters. A lucrat mult la cascadoriile reuşite după zeci şi, de ce nu, sute de încercări, dar a realizat un colaj minunat, care a uimit lumea.

Golful încântă de multe ori. Acesta este un lucru sigur. Dar, atunci când o minge pluteşte pur şi simplu pe apă şi intră în locul special amenajat încă din prima lovitură, comentariile par să fie de prisos. Fanii spun totul: „Aşa ceva nu s-a mai văzut niciodată!”.

Fotbalul american poate fi interesant la orice vârstă. Cei mici privesc la televizor partidele coloşilor din NFL şi au idolii lor. Poate că, uneori, şi copiii depăşesc măsura şi exagerează, punând mult prea mult zel în ceea ce fac. Un pitic, la numai şase ani, arată de defensiva este, de fiecare dată, de aur. Cine a spus că apărarea câştigă meciuri nu s-a înşelat...

Elizabeth Lambert. Un nume care a făcut senzaţie pe Youtube şi nu numai. Jucătoarea de fotbal şi-a arătat „talentul” pe iarbă într-un stil cu totul şi cu totul original. Golurile în poarta adversă şi pasele elegante către coechipiere au fost înlocuite cu pumni şi cu picioare aplicate în spatele, părul şi în coastele sportivelor care i-au fost rivale. Dureros pentru ele, însă şi pentru Lambert, într-un final, deoarece Elisabeth a fost eliminată din echipă. Definitiv.

Fără îndoială, Usain Bolt este o maşină. Nimen i nu-i poate sta în cale, mai ales când vine vorba să dobori un record mondial. Un fuleu imbatabil, o cursă de vis iar stadionul pare uimit de forţa fizică a atletului. Fie că este vorba de 100 de metri, fie că discutăm de 200, jamaicanul este imbatabil.

VEZI AICI VIDEO

Baschetul din Statele Unite a captat, dacă mai este nevoie, şi în 2009, atenţia întregii lumi. Coşurile uimitoare, fazele spectaculoase, blocajele pe panou sau în aer şi zborul către inel au făcut orice devorator de sport să tresară.  Campionatul profesionist de peste Ocean, NBA, şi-a desemnat un veritabil Top 10. Iată, mai jos, ce pot face cei mai mari jucători din lume:

În NBA s-au câştigat meciuri în mai puţin de două secunde. Şi aici totul pare inimaginabil, dar este adevărat. Şi pentru că, după cum se spune, o fotografie face cât o mie de cuvinte, aici imaginile vorbesc de la sine...

Fotbalul nu putea lipsi din această categorie. ESPN a alcătuit un top cu cele mai frumoase zece faze din UEFA Champions League, cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe Bătrânul Continent. Execuţiile magnifice din partidele Ligii Campionilor merită toţi banii, iar întâlnirile din această competiţie ne lasă fără cuvinte.

Cristiano Ronaldo, Messi, Cassilas, Del Piero, Kaka şi Gerrard sunt nume care sunt rostite pe buzele tuturor fanilor formaţiilor din lume, iar de pe urma acestor jucători se scot milioane de euro.

Spectacolul continuă în Statele Unite, acolo unde celebra replică „Show me the money” este la ea acasă în orice sport. Şi în hocheiul profesionist se aplică din plin. Indiferent că se sparg mantinele, dinţii şi protezele sportivilor, crosele şi spaţiul de protecţie, fanii aclamă. Acelaşi lucru se întâmplă în timpul celebrelor bătăi dintre doi jucători sau în cazul golurilor fenomenale. Iată, mai jos, ce a însemnat 2009 în NHL:

Un alt sport care nu putea lipsi din acest material este tenisul. Schimburile fantastice de mingi au încântat spectatorii de-a lungul anului trecut. Indiferent de locul ocupat în ierarhii, fiecare jucător şi-a dorit să-şi îndeplinească visul, acela de a ajunge la finalul turneului la care a luat parte. Rafael Nadal, James Blake, Roger Federer, Jo-Wilfrend Tsonga şi Andy Roddick şi-au încântat fanii aşa cum au făcut-o, deopotrivă, şi adversarii lor.

În încheiere, am păstrat un top al celor mai amuzante faze din 2009. Poate că nu toate aceste faze fac parte din sport, dar modul în care cei implicaţi au reuşit să „finalizeze” acţiunile, ne-au făcut să-i „bifăm” la acest capitol. În speranţa că noul an, 2010, va fi mult mai bogat în faze spectaculoase, le urăm tuturor sportivilor de performanţă cât mai multe realizări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite