VIDEO Nume ciudate la români: Semafor, Hitler şi Prostu sunt câteva exemple. Vezi lista completă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când vrea să fie original, românul poate dovedi că este un om inventiv. Însă, de multe ori, ideea de a ieşi cu ceva în faţă depăşeşte normalitatea, lucru pe care îl întâlnim şi la modul în care se aleg numele multor cetăţeni din ţara noastră.

Anuarul statistic al ţării noastre, Direcţia Generală de Evidenţă, ne prezintă câteva din numele cele mai interesante şi mai originale pe care le au anumiţi oameni. Fie că este vorba de denumiri de păsări, ţări, unelte, fructe sau chiar diverse obiecte, românii au dovedit că sunt inventivi în a alege cum să fie strigaţi.

Mai citiţi şi:

Studiu: Tot mai mulţi români încep să îşi doreasca mai mult timp liber

Cel mai frecvent "nume curios" este Curcă, acesta fiind întâlnit la aproximativ 4.600 de persoane. La polul opus, găsim nume precum Semafor, Hitler şi Prostu, toate bifând în Anuarul Statistic al României o singură dată. În top mai întâlnim români care au fost botezaţi Păsărică, aici având aproximativ 1.600 de cazuri, Bucă, aproape trei mii de cetăţeni având acest nume, şi Bounegru, 611 locuitori fiind botezaţi astfel.



Sursa citată ne mai indică faptul că numele Mortu este folosit la aproximativ 581 de locuitori, Găleată la 276 de cetăţeni, în timp ce 226 de oameni sunt strigaţi Pipi. În acte mai găsim 244 de cetăţeni ai României care poartă numele de Puţică, Jegu este întâlnit de 90 de ori, Regulatu de 27, Sfârc de 16, Bulan de şapte ori şi Coi de trei ori.

Firi inventive, românii nu au scăpat din vedere nici forţele de ordine, astfel că putem găsi şi nume precum Justiţia, Poliţia sau Jandarmeria. Nu au fost uitate Pompierul, Ambulanţa şi Crucea, dar nu s-a putut trece nici peste denumiri de fructe: Lămâie, Pepene, Strugurel, Garofiţa, Roşie şi Portocala. Şi cum fructele au nevoie de Castron, atunci şi acest nume apare în Anuarul Statistic al României de 25 de ori, iar Botderaţă figurează la 48 de persoane în acte.

Însă inventivitatea oamenilor din ţara noastră nu s-a oprit aici. În statistici mai găsim numele Gunoi, de 45 de ori, Găinaţ este întâlnit de aproape 60 de ori, Nespălatu de 70, în timp ce Curu şi Acru înregistrează sub şapte cazuri fiecare. Şi cum funcţiile înalte ale Statului nu aveau cum să scape nici ele, găsim numele de Ministru, de 22 de ori, Preşedinte, de zece, dar şi alte cazuri mai curioase precum Sarmisegetuza, Bour şi Boroboaţă.

Mai mult, multă lume încearcă să devină inventivă şi alege copiilor nume de oameni celebri, însă trecute în acte, acestea capătă un accent ciudat pentru ţara noastră. Iată câteva astfel de exemple foarte concludente: Poenaru Beckam Figo Zidan, Joacă-Bine Mirel, Cojocaru Tom Mac Bil Bob Constantin, Păsărică Alexandru Dick, Ion Mariano Monamour şi Sava Superman.




În unele cazuri, autorităţile au reuşit "performanţa" de a greşi numele părinţilor. Astfel, Alexandru Florin Grigore, din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, are trecut în buletin, Mihai numele tatălui şi Viorel numele mamei. Pentru a ne elucida dacă la numele mamei este vorba de Viorela sau de Mihaela atunci trebuie ca să facem un drum până la Evidenţa Populaţiei din judeţul Giurgiu.

La alegerile din 2008, românii au avut pe listele de vot nume care de care mai interesante. Cetăţenii cu drept de vot din ţara noastră ar fi putut opta pentru a trimite în Parlament demnitari precum Gheorghe Brotac, Emil Bostan, Mugurel Butuc, Neculai Răţoi, Ioan Bolovan, Petru Carcaletee, William Brânză şi Gigel Ştirbu.

În ceea ce priveşte numele de bebeluşi, în ţara noastră cele mai căutate au ajuns să fie Jose Armando, Ronaldo sau Cassandra, influenţa telenovelelor punându-şi amprenta şi asupra viitorilor părinţi sau a naşilor. Un fapt mai puţin obişnuit s-a întâmplat la Baia Mare, în urmă cu doi ani. O femeie nu a ştiut că va aduce pe lume tripleţi, astfel că nu a avut timp să le aleagă nume pentru cele trei fetiţe. Aceasta le-a pus repede primele trei litere ale alfabetului: A, B şi C!

Amsterdam, Lisabona, Carlos Vasile sau Juan Alberto Ionescu sunt numai câteva dintre numele mioritice care fac senzaţie. Din dorinţa de a deveni cât mai inventivi, românii cad uneori în ridicol şi numele pe care le primesc uneori cei mici sunt cel puţin ciudate. În anumite cazuri, la majorat, tinerii aleg să-şi schimbe numele mai "deosebit" din acte cu unul utilizat mai frecvent.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite