"În faţa mea, Rostaş se făcea că vorbeşte la telefon cu Barroso"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalităţile care au căzut în plasa dubioasei Organizaţii Europene pentru Drepturile Omului sparg tăcerea, în urma dezvăluirilor ziarului "Adevărul". Una dintre aceste victime este

Personalităţile care au căzut în plasa dubioasei Organizaţii Europene pentru Drepturile Omului sparg tăcerea, în urma dezvăluirilor ziarului "Adevărul".

Una dintre aceste victime este Gelu Voican-Voiculescu, primvicepre şedinte al acestui ONG care militează, de fapt, pentru eliberarea lui Sever Mureşan din arestul autorităţilor franceze.

O ştire Rompres anunţa, în baza unui comunicat al Organizaţiei Europene pentru Drepturile Omului (OEDO), că azi preşedintele Franţei îl va graţia pe Sever Mureşan. Comunicatul era semnat de liderul suprem al OEDO, un anume Ştefan Rosta ş, individ suspectat de escrocherie transnaţională.

A refuzat să stea de vorbă cu noi, lăsând impresia că ar dori, dar că nu se poate. Abordat on-line, Rostaş ne-a pus la dispoziţie un număr de telefon de Franţa, dar la care nu răspunde. Tragere de timp, ar zice unii… Alţii îl acuză frontal. Este vorba de Gelu Voican-Voiculescu.

"OEDO nu există!"

Gelu Voican-Voiculescu ne-a sunat ieri la redacţie pentru a face unele precizări în legătură cu "afacerea Rostaş- Mureşan". Discuţia cu fostul ambasador şi eminenţă cenuşie a PDSR constituie, de fapt, dezvăluiri legate de modul în care Ştefan Rostaş a reuşit să prindă şi să prostească pur şi simplu o pleiadă de politicieni cu ştaif precum Ion Iliescu, Gigi Becali şi alţii. Iată o parte din precizările lui G. V. Voiculescu.

"Legat de afi rmaţiile făcute în ziarul d-voastră din 3 ianuarie, doresc să precizez următoarele: Trebuie făcută o distincţie între OEDH Strasbourg şi fi liala română OEDO, care nu există până la ora actuală, nefi ind înregistrată nicăiri (sic!) conform reglementărilor în vigoare", mărturiseşte Gelu Voican-Voiculescu.

"Este un cacealmist ordinar!"

Gelu Voican Voiculescu, fostul prim-vicepreşedinte al sucursalei române a OEDH, un ONG care milita, de fapt, pentru eliberarea lui Sever Mureşan dezvăluie modul de operare a comisarului Ştefan Rostaş.

"Ne-a prostit pe toţi. Este un iresponsabil. În faţa mea se făcea că vorbea cu Barroso.

Mi-a şi dat numele lui de telefon, la care nu răspunde nimeni. Dacă el cunoaşte măcar o secretară de la cabinetul lui Barroso e mare minune. Rostaş ăsta este un personaj extrem de dubios.

Încă o dată, eu cred că în viaţa lui, Rostaş nu a vorbit vreodată cu Barroso. Este genul că dacă îl cunoaşte, de exemplu, pe portarul de la <> , zice că este prieten cu directorul. Este un cacealmist ordinar. Păi dacă mie mi-a făcut fi gura că m-a dus la Cotroceni şi că a vorbit cu Băsescu despre Scaleţchi.

După ce am verifi cat, mi-am dat seama că a vorbit doar cu o doamnă, Maria Ciobanu, care este consilier de stat.

Acesta este marele cacealmist Rostaş", ne spune cu mâhnire Gelu Voican-Voiculescu.

Care adaugă: "Trebuie să vă mai spun ce s-a întâmplat la Bruxelles, unde era totul aranjat să participăm într-un prezidiu. Când am întrebat organizatorii despre Rostaş, acesta din urmă a dispărut. Pe urmă au venit autorităţile să-l întrebe de sănătate.

Tot aranjamentul ăsta se baza pe un e-mail în care cei de la Strasbourg îşi arătau deschiderea faţă de organizaţia lui. Nimic mai mult. În schimb, când ne-a invitat pe noi, a invocat şi numele lui Barroso, care trebuia să facă un mic discurs acolo", dezvăluie fostul prim-vicepreşedinte OEDO, Gelu Voican-Voiculescu.

Mureşan, benefi ciar al acţiunilor OEDO

Cunoscut în România pentru falimentul băncii Dacia Felix, Sever Mureşan se afl ă închis în Franţa pentru tentativă de omor, evaziune fi scală, spălare de bani, fals şi uz de fals.

OEDO se laudă cu graţierea acestuia, care ar fi semnată azi de către prietenul lui Rostaş, Nicolas Sarkozy.

Gelu Voican-Voiculescu a fost ademenit la prezidiul OEDO de Ştefan Rostaş (dreapta), cel care s-a autointitulat "comisar pe lângă ONU"

Citiţi şi:

Precizarile lui Gelu Voican Voiculescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite