NUP pentru Videanu în disputa pentru cofetăria lui Bivolaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a primit neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită, fără ca măcar să fie audiat la DNA, într-un dosar privind

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a primit neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită, fără ca măcar să fie audiat la DNA, într-un dosar privind concesionarea unui spaţiu comercial. Aceeaşi soluţie a fost dată de procurori şi în cazul lui Dumitru Stănescu, secretar general al municipiului Bucureşti.

Singurul "vinovat" pe care procurorii l-au trimis în judecată a fost Lucian Paraschiv, fost consilier general din partea PD şi preşedinte al Comisiei buget-finanţe, care ar fi pretins 150.000 de euro pentru a obţine din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobare pentru un schimb de spaţii comerciale. Spaţiul disputat - o cofetărie - era situat pe strada Victorie 33-35.

Acesta fusese concesionat, anterior scandalului, unei societăţi care aparţine fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru. Potrivit rechizitoriului, denunţătorul Vasile Eugen a depus la DNA un reportofon, "pe care a înregistrat două discuţii cu Lucian Paraschiv, în cursul cărora acesta din urmă i-a pretins, în scopul arătat, diverse sume de bani, prezentându-i totodată modalităţile practice prin care urmau a fi remise".

Denunţătorul a reclamat la DNA că fostul consilier CGMB l-a chemat la sediul primăriei, prilej cu care i-ar fi spus că "s-a sfătuit cu Stănescu şi cu Videanu şi au hotărât ca eu să le dau 150.000 euro, 75.000 înainte şi 75.000 după".


Pretindea 10.000 lunar, timp de 10 ani

Potrivit înregistrărilor depuse la dosar, Lucian Paraschiv a găsit mai multe modalităţi prin care urma să fie recompensat, în momentul în care Vasile Eugen primea spaţiul. "Eu pot să fac şi spun aşa: <> ".

Alte variante erau cesionarea a 50% din acţiunile societăţii lui Vasile Eugen sau semnarea unui contract de consultanţă între firma denunţătorului şi o firmă controlată de tatăl său.

Dosarul fostului consilier general se judecă la Tribunalul Bucureşti. El a confimat cea mai mare parte a convorbirilor ambientale, dar susţine că a pretins suma de 150.000 de euro pentru secretarul general al Capitalei.


Paraschiv: "Am fost un intermediar"

"Am fost un intermediar între Stănescu şi Eugen Vasile", se scuză Paraschiv. Schimbul de spaţii comerciale a căzut, după ce a intrat DNA pe fir, iar spaţiul a primit o altă destinaţie. Au rămas la dosar convorbirile acuzatoare. Dumitru Stănescu a susţinut în faţa judecătorilor că nu ştia nimic de acest troc şi că societatea denunţătorului, cu banii de şpagă, putea să îşi cumpere un imobil.

Audiat în proces, Adriean Videanu a declarat că ştia de litigiul privind spaţiul de pe strada Victoriei 33-35, dar nu are cunoştinţă de nicio sumă pretinsă în numele său. "Îl cunosc pe inculpat în primul rând ca un fost membru PD, ca pe un om integru şi ca o persoană de perspectivă în rândurile acestui partid". Viceprimarul Răzvan Murgeanu a arătat la tribunal că nu cunoaşte nimic despre concesiune.
(L. Năstase/I. Stoica)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite