Marin Moraru şi Toma Caragiu: cuplul comicului absolut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DVD-ul cu filmul „Operaţiunea Monstrul” se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul” şi suplimentul „Adevărul literar şi artistic”. În filmul lui Manole Marcus, un cuplu comic

DVD-ul cu filmul „Operaţiunea Monstrul” se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul” şi suplimentul „Adevărul literar şi artistic”.

În filmul lui Manole Marcus, un cuplu comic excelent realizează Toma Caragiu şi Marin Moraru.

Dacă Toma joacă rolul pescarului cu experienţă (el e şi şeful echipei), obişnuit să piardă, dar şi să câştige, Marin Moraru îl interpretează pe cel al veşnicului debutant (pe nume Corneliu), luat peste picior de colegii săi de baltă, tras de urechi când greşeşte, pus la munca de jos.

La începutul expediţiei, şeful îi ţine lui Corneliu un mic discurs de iniţiere: „Când ai să capeţi un minimum de experienţă, ai să înţelegi că există o eleganţă adevărată, autentică, a pescarului: hainele arse de soare, muiate de ploi, bătute de vânturi, îmbibate de sudoarea luptelor trecute.

E doar un steag, înţelegi? Sfâşiat de gloanţe”, conchide acesta pe ton tragic. Iar dacă tragismul vine din subtext (lupta cu sistemul comunist), comedia vine de unde nu te aştepţi.

În timp ce şeful prinde câţiva peştişori, nedemni de atenţie, Corneliu – „tineretul”, cum îl numeşte Toma – reuşeşte să prindă monstrul din Dunăre. O comedie spumoasă, un scenariu vizionar şi o distribuţie mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite