Jobul şi vacanţele miliardarel or lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 milioane de dolari a costat nunta Vanishei Mittal, socotită cea mai costisitoare petrecere Părinţii lor le-au asigurat un viitor strălucit, de miliarde de dolari. Ele, frumoase, tinere,

60 milioane de dolari a costat nunta Vanishei Mittal, socotită cea mai costisitoare petrecere

Părinţii lor le-au asigurat un viitor strălucit, de miliarde de dolari. Ele, frumoase, tinere, dorite, au grijă să crească venitul. Vacanţele răsfăţatelor lumii costă întotdeauna mult, pe măsura efortului depus.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, totuşi, fericitele moştenitoare ale miliardelor tăticilor muncesc. E adevărat, nu sunt obligate să lucreze pentru a-şi câştiga existenţa. Revista "Forbes" le-a clasat la capitolul "miliardarele lumii", în sensul că sunt moştenitoarele unor miliardari. Dar ele au dovedit tenacitate în a face o carieră, independent sau nu de afacerea familiei. Stresul de a nu-l face pe tata de râs se resimte, în unele cazuri, foarte acut.

De aceea, nevoia de relaxare o depăşeşte, poate, pe cea a oamenilor de "rând". Şi cum obrazul subţire cu cheltuială se ţine...

Vanisha Mittal, "Fiica Soarelui"

În topul moştenitoarelor se află Vanisha, 23 de ani, fiica lui Lakshmi Mittal, "suveranul mondial al oţelului", cum a fost denumit de presă, care deţine şi combinatul de la Galaţi. Averea sa a fost estimată de "Forbes" la 51 de miliarde, pe care Vanisha le va moşteni la un moment dat împreună cu fratele său. Familia Mittal face parte din casta Marwari Aggarwal, vedica Kshatrya, a "Fiilor Soarelui", singura castă care dădea dinastiile conducătoare în India.

Vanisha a absolvit European Business School şi mai are un masterat în politică. Din 2004, este în corpul director al Mittal Steel, după ce a efectuat un stagiu, în care a învăţat mersul afacerii de familie, de la nivelul inferior până la cel de conducere.

A lucrat apoi la biroul de marketing, la contractări şi întocmirea de acte navale de transport. Pentru o vreme, a lucrat şi la un post de televiziune, mai mult pentru a-şi satisface un hobby. Nu este o răsfăţată în ceea ce priveşte munca.

Vanisha e foarte cunoscută în lumea bună a Europei mai mult datorită nunţii sale, demnă de o adevărată prinţesă. Tatăl său nu a făcut economie. Nunta, desprinsă parcă din filmele de la Bollywood, a costat 60 milioane de dolari, fiind socotită de departe cea mai costisitoare căsătorie din lume. Şi tot pentru prima dată, Palatul Versailles a fost închiriat pentru o ceremonie privată.

Tatăl Vanishei a insistat luni bune să obţină această aprobare. Soţul Vanishei, Amit Bhatia, care este doar cu doi ani mai mare decât ea, este investitor şi fiul unui renumit broker în domeniul imobiliarelor din New Delhi. Amit a cunoscut-o pe Vanisha la Londra, fiind studenţi la acelaşi colegiu.

Aer, apă... Caraibe

Viaţa unei femei indiene căsătorite nu este liberă, chiar dacă Vanisha a fost crescută şi educată la Londra, unde tatăl său a cumpărat, în 2004, un palat de la "regele Formulei 1", Bernie Ecclestone, cu 105,7 milioane de dolari, cea mai scump vândută reşedinţă din lume.

De altfel, vacanţele ei au fost întotdeauna supravegheate, deoarece pur şi simplu nu se cuvenea ca o tânără să călătorească neînsoţită. Fiind o pasionată a artei fotografice şi a picturii în ulei, Vanisha preferă să-şi petreacă vacanţele în locuri exotice, cu mult soare şi peisaj luxuriant. Şi cu apă limpede, pentru că este o excelentă înotătoare. Nu trebuie uitat nici că e o fiică a soarelui. Insulele exotice din Caraibe sunt ideale pentru Vanisha şi soţul ei. Iar problema costului unui sejur nu se pune!

lakshmi mittal

De la sărăcie la viaţă de maharajah

Revista "Forbes" l-a trecut pe locul 5 pe lista celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu 51 miliarde de dolari. La 57 de ani, Lakshmi Mittal este cel mai bogat om din India. În copilărie a fost sărac. Familia sa, din Sadulpur, n-avea nici cu ce să-şi acopere duşumelele, iar copiii dormeau în hamace, claie peste grămadă. Apoi, s-au mutat în Calcutta. Capul familiei, Mohan, a devenit partener la o oţelărie, făcând avere într-un timp-record. Băieţii au intrat în afacere. Din 1994, Lakshmi a preluat firma, iar în prezent Mittal Steel este nr. 1 în lume în domeniul siderurgiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite