Ion, un american fără „Green Card“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DVD-ul cu producţia “Profetul, aurul şi ardelenii” se distribuie împreună cu „Adevărul”. Lumea e mică în satul Poplaca. Nu şi în America, unde ajung Traian (regretatul Ilarion Ciobanu) şi Romulus (Mircea Diaconu).

Comedia vine din faptul că, pentru protagonişti, America e tot un fel de Poplaca, numai limba e diferită. Dar nici asta n-ar fi o problemă.

La urma-urmei, puşti au şi eroii noştri, ca americanii, ba chiar mai bune, turceşti, din Războiul de Independenţă. De femei gata de măritat nu duc lipsă, de vreme ce Romulus pleacă holtei, gata de însurătoare, şi se întoarce în ţară cu fata pe cal.

Haine au mai ceva ca mexicanii, cu care, de altfel, sunt şi confundaţi. De ţuică nu mai vorbim.

Traian şi Romulus traversează Oceanul în căutarea fratelui lor mai mare, Ion (Ovidiu Iuliu Moldovan), devenit Johnny. Acesta luase în urmă cu ceva timp calea străinătăţii ca să strângă un ban şi, vorba lui Mircea Diaconu, să fie şi el „human being”.

Adică om cu stare. Justiţiar din fire, Ion se pune rău cu escrocii locului (că orice loc are escrocii şi justiţiarii lui) – un oraş pe nume Cedar City.

Un astfel de ticălos e profetul Waltrobe (Victor Rebengiuc), cu nu mai puţin de 17 neveste la activ, care îşi însuşeşte abuziv o parte din aurul căutătorilor. Intrat în conflict cu el, Johnny ajunge să fie căutat de autorităţi.

Fraţii săi îl recunosc în fotografiile răspândite în oraş şi îşi imaginează că Ion a devenit om important.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite