"Handelsblatt": Probleme şi cu privatizarea E.ON

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concernul energetic E.ON Ruhrgas va trebui să renegocieze investiţia de 300 milioane de euro în piaţa românească, informează publicaţia germană "Handelsblatt". Potrivit aceleiaşi

Concernul energetic E.ON Ruhrgas va trebui să renegocieze investiţia de 300 milioane de euro în piaţa românească, informează publicaţia germană "Handelsblatt". Potrivit aceleiaşi publicaţii, ar fi vorba de renegocierea contractului de privatizare a companiei Distrigaz. E.ON a cumpărat la jumătatea anului trecut 51 de procente din acţiunile companiei româneşti.
Purtătoarea de cuvânt a concernului austriac a respins ideea unei renegocieri însă a confirmat că a primit o scrisoare de la preşedintele român, Traian Băsescu, în care liderul de la Cotroceni cere acceptul E.ON pentru desecretizarea contractului de privatizare a Distrigaz. Un comunicat E.ON informează că solicitarea privind publicarea contractului este în curs de analizare.
OMV vrea desecretizarea contractului Petrom
OMV a trimis deja Ministerului Economiei un acord pentru publicarea contractului de privatizare a Petrom. "Contractul este expresia rezultatului unui proces de negociere deschis, transparent şi supravegheat îndeaproape între Guvernul României şi OMV, respectând standardele internaţionale", se arată într-un comunicat OMV.
Austriecii, deschişi la negocieri cu Tăriceanu privind fondul social
Totodată, directorul economic al concernului austriac, David Davis, a declarat ieri pentru "Bloomberg TV" că este dispus să discute cu premierul Călin Popescu Tăriceanu despre susţinerea financiară a cetăţenilor români. Tăriceanu a propus în CSAT crearea unui fond social de către concernele energetice străine prezente pe piaţa românească, din care să fie suportat o parte din costul energiei în cazul populaţiei cu venituri mici din România.
Precizând că producţia de gaz şi cea de petrol ale OMV pe piaţa românească s-ar putea diminua în prima parte a lui 2007, Davis a spus că o scădere a preţului gazului în România ar ajuta la crearea fondului social.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite