Cuceritorul cu ochi albaştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gingis Han a ştiut cum să-şi transforme o incertitudine care l-a măcinat toată viaţa într-un vis măreţ. S-a născut cu ochi albaştri şi niciodată n-a ştiut sigur cine i-a fost tată,

Gingis Han a ştiut cum să-şi transforme o incertitudine care l-a măcinat toată viaţa într-un vis măreţ. S-a născut cu ochi albaştri şi niciodată n-a ştiut sigur cine i-a fost tată, existând posibilitatea ca acesta să fi fost cel mai mare duşman al tribului său, care îi răpise mama la scurt timp de la nuntă.

Până la urmă s-a convins că Albastrul Cer Etern l-a însemnat pentru un destin fără pereche. Îndemnat de acest vis, a depăşit stadiul luptelor dintre triburile mongole, le-a unit şi a pornit să cucerească un imperiu.

Adunând o armată bine organizată, a cucerit Siberia (1207), nordul Chinei (1211-1215) şi Asia Mijlocie (1219-1221), apoi India (1221) şi Rusia (1223), reuşind să întemeieze cel mai mare imperiu pe care l-a cunoscut lumea. Asemenea tuturor eroilor cuceritori din istorie, povestea lui a fost transpusă în numeroase filme, cel mai recent dintre ele fiind “Mongol”, din 2007.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite