Bodo şi Ioana Băsescu, scandal cu operaţiuni imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tinere îl acuză pe artist de distrugere, violare de domiciliu şi tulburare de posesie În 2005, familia Marin, adică Ioana, Bodo şi cei doi câini ai lor, au pus ochii pe o vilă,

Trei tinere îl acuză pe artist de distrugere, violare de domiciliu şi tulburare de posesie

În 2005, familia Marin, adică Ioana, Bodo şi cei doi câini ai lor, au pus ochii pe o vilă, din zona Domenii, strada Av. Sănătescu Ştefan. Au fost atraşi de "potenţialul" imobilului, pentru că acesta nu se afla într-o stare grozavă, iar preţul de achiziţie putea fi, aşadar, mai mic.

Politica de "ocupare" a vilei a fost step by step, adică s-a încercat convingerea locatarilor să-şi vândă apartamentele familiei Marin. Din declaraţiile existente reiese că cele două bătrâne, care aveau apartamente în imobil, au vândut de frică. Cei care voiau să cumpere tot imobilul aveau doi câini pe care îi lăsau liberi în curte, astfel că bătrânelor le era frică să mai meargă la piaţă sau în vizite. Mai mult, erau presate să vândă, sub ameninţarea că imobilul va intra în renovare şi că ele nu vor avea bani să plătească lucrările. Şi uite aşa, cum-necum, familia "Bodo" avea, în 2006, aproape tot imobilul în actele de proprietate. Aproape tot…

Plâgere "de furt, tulburare de posesie, distrugere"

Pe baricadă, împotriva avântului imobiliar al soţilor Marin, au rămas trei eleve, moştenitoare ale unui apartament, la parter. Fetele mai deţin şi o cotă parte din demisol (baie+bucătărie), de unde au cale de acces în apartament, dar şi o cotă parte din mansardă.

Cuiul lui Pepelea! Situaţia a devenit şi mai complicată când fetele i-au refuzat lui Bodo penibila ofertă de 10.000 de euro. Deja se acumula tensiune între vecini. Lucrurile au scăpat de sub control când cele trei tinere au fost "evacuate" forţat. Cităm din declaraţia-plângere făcută, în septembrie 2006, de Panaiotide Ariadna-Teodosia, una dintre cele trei tinere proprietare ale apartamentului din str. Sănătescu: "În data de 17.09.2006, orele 16, ajungând la imobilul din strada Sănătescu Ştefan, am descoperit că uşa de acces la apartament a fost spartă, încuietoarea, deteriorată, iar la subsol, unde avem bucătăria şi baia, au dispărut toate uşile, inclusiv cea de acces. Din incinta apartamentului lipsesc cada, uşile, două chiuvete (baie şi bucătărie), caloriferul, rafturi din cămară, racordul de gaze pentru aragaz, masa de bucătărie, un răcitor şi diverse alte bunuri mobile care se găsesc de obicei într-o bucătărie. Încercând să aflu ce s-a întâmplat, am găsit în curtea imobilului o echipă de muncitori. În data de 18.09.06, dna Panaiotide Maria Agata (…), mama mea, s-a deplasat la imobilul din strada Sănătescu, încercând să afle unde sunt lucrurile noastre. A descoperit în incinta imobilului o echipă de muncitori, condusă de un domn înalt (…) Acesta i-a spus mamei mele că dumnealor au intrat în apartamentul meu şi au scos toate bunurile ce lipsesc, întrucât vecinul meu, dl Bogdan Marin, şi soţia sa, dna Ioana Marin, le-a comunicat muncitorilor că le aparţine întregul imobil şi că pot începe lucrările de amenajare peste tot (…) Nu am fost contactată sau înştiinţată de faptul că urmează să intre muncitori în casa noastră şi nu am fost de acord cu aceste lucrări".

Bodo a recunoscut că a intrat abuziv în "boxa" vecinilor

Plângerea celor trei tinere proprietărese a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunerea poliţiei de neîncepere a urmăririi penale. Evident, Parchetul şi-a însuşit propunerea pe motivul că "MARIN BOGDAN MIHAI (…) recunoaşte că le-a dat dispoziţie muncitorilor să facă curăţenie în subsolul clădirii, uitând să le precizeze însă că una dintre boxe nu-i aparţine şi, în aceste împrejurări, cei doi muncitori au spart lacătul de la boxa numitei Panaiotide Ariadna Teodosia şi au aruncat mai multe obiecte ce se aflau depozitate în interioriul acesteia", se arată în Rezoluţia Parchetului. În acelaşi document se menţionează faptul că Marin Bogdan a declarat că "a luat legătura cu petenta şi i-a propus să o despăgubească pentru pagubele suferite". Indignată de modul în care s-a "soluţionat" dosarul celor pe care le reprezintă, avocata Ana Maria Mihălcescu a depus o plângere împotriva rezoluţiei date de procurori. În primul rând se arată că a fost spartă o locuinţă ("baie şi bucătărie"), şi nu o boxă, aşa cum susţin procurorii. În acest context, cele trei fete mai declară că "numitul Marin Bogdan Mihai ne-a ameninţat în mod repetat, anterior săvârşirii faptelor, că va face tot posibilul să ne evacueze din imobil şi că ne va lua apartamentul pe gratis dacă nu-i acceptăm oferta de 10.000 de euro". Printre altele, în aceeaşi plângere se apreciază că "încadrarea juridică a faptelor pentru care s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi s-au făcut acte premergătoare este nelegală şi tentenţioasă".

Bodo: "Am aruncat o cadă şi o chiuvetă sparte şi ele au zis că le-am violat domiciliul"

Fostul ginere al preşedintelui Băsescu afirmă că scandalul a fost exagerat şi că, de fapt, el n-a făcut altceva decât să cureţe locuinţa, pe care a caracterizat-o "un focar de infecţie". Bogdan Marin mai afirmă că fetele au minţit atunci când au declarat că le-a ameninţat pentru că au refuzat să îi vândă partea lor din imobil. "Vreau să precizez, de la bun început, că nu am avut pretenţii de la niciun locatar să dea bani pentru renovare. Aici era o şerpărie, o mizerie - ceva de neimaginat. Scandalul s-a produs pentru că, într-adevăr, eu am dat ordin muncitorilor să cureţe subsolul: să arunce mizeria de acolo, fiare vechi… este vorba de o casă construită în 1930… Eu am dat ordin să cureţe şi să cosmetizeze ce era pe acolo, în sensul să fie foarte curat, era un focar de infecţie. Muncitorii au dat afară o chiuvetă spartă şi o cadă spartă care se aflau într-o boxă, or ele au reclamat faptul că le-am violat domiciliul… m-am oferit să le cumpăr o cadă şi o chiuvetă noi, însă nu au vrut să audă şi au pus uşă metalică acolo, apoi s-au dus la poliţie. Am primit în urmă cu o săptămână de la Parchet o rezoluţie că ne-am aflat în eroare şi nu e necesară începerea urmăririi penale", ne-a declarat Bogdan Marin. Bodo a mai declarat că nu este adevărată versiunea prezentată de fete, conform cărora le-a ameninţat pentru că nu au acceptat să vândă spaţiul deţinut de acestea în vilă, pentru care le-ar fi oferit 10.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite