Eurovision: Ca de fiecare dată, românii din Spania au încins telefoanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compatrioţii noştri din Spania au votat, din nou, în număr mare, cântecul care a reprezentat ţara noastră la concursul muzical european.

Emigranţii români din Spania au contribuit decisiv la obţinerea celor 10 puncte acordate de Spania României. Deşi nu toţi au fost interesaţi de concurs în sine, patriotismul i-a împins pe români să voteze prin telefon sau sms piesa "Playing with fire" a românilor Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu.

Adrian Ene, 41 de ani, din Castellon, a urmărit concursul de la Oslo împreună cu soţia sa. Adrian e din Râmnicu Vâlcea şi lucrează într-o fabrică în Spania, dar spune că nu a stat pe gânduri când a trebuit să voteze pentru ţara sa. "Am votat, bineînţeles că am votat. Chiar dacă suntem departe de ţară, nu uităm că suntem români. În plus, melodia Paulei Seling şi a lui Ovi a fost chiar frumoasă, mi-a plăcut", spune Adrian.

Citeşte pe adevarul.es şi alte mărturii ale românilor din Spania, care explică de ce au votat piesa României la Eurovision sau, din contră, de ce nu au făcut-o

Pavel Scutaru, 35 de ani, din Malaga, lucrează ca şofer. Şi el şi-a făcut timp să urmărească aseară concursul televizat din Norvegia. "Da, am votat. Mi-ar fi plăcut să câştige reprezentanţii noştri, dar chiar şi aşa, locul 3 nu e de neglijat. Poate dacă românii din Spania ar fi votat în număr mai mare, ieşeam chiar mai sus", a precizat Pavel.

Luciana Pitu, 26 de ani, din Alcala de Henares (Madrid), a votat nu doar ea, dar a convins şi cîţiva din colegii de serviciu săn facă acelaşi lucru. Luciana e chelneriţă într-un restaurant din localitatea în care s-a născut Miguel de Cervantes.

"Da cum să nu votez? Nu aveam speranţe la locul 1, nici la acest loc trei, sa fiu sinceră, nu m-am aşteptat. Dar a ieşit super! Colegilor mei le-am zis că dacă nu votează cu Paula Seling, îi bat", a spus, râzând Luciana, care e de loc din Baia Mare, din acelaşi oraş cu interpreta piesei României de la Eurovision.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite