VIDEO Succesul lui Alexander Rybak în 2009: de la Eurovison la actorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander Rybak, fericit pentru succesul de la Moscova
Alexander Rybak, fericit pentru succesul de la Moscova

PORTRET. Noul record de 387 de puncte de la Eurovision a fost stabilit anul trecut de tânărul Alexander Rybak , reprezentantul Norvegiei, care a câştigat concursul muzical cu melodia Fairytale.

Rybak, în vârstă de 23 de ani, s-a născut la Minsk, în Belarus, unde a trăit până la vârsă de 4 ani , când s-a mutat împreună cu părinţii săi în oraşul norvegian de suburbie Nesodden. Venind dintr-o familie de muzicieni - tatăl violonist, iar mama pianistă - tânărul a început să cânte la pian şi vioară încă de la cinci ani.

A fost susţinut de părinţii săi şi a reuşit să devină student al Institutului de Muzică Barratt Due din Oslo la vârsta de 10 ani. În adolescenţă, Rybak a cântat şi în orechestra "Vivaldi" a institutului, care era condusă de tatăl său. El a declarat că "Întotdeauna mi-a plăcut să-i distrez pe oameni şi asta este într-un fel vocaţia mea".

În februarie 2009, cu piesa "Fairytale" interpretul a câştigat concursul Melodi Grand Prix, ceea ce i-a adus şi desemnarea de reprezentant al Norvegiei pentru Eurovision. Pe lângă acesta, Alexander a câştigat premiul "Anders Jahres Kultur Preis" în 2004, premiul "Kjempesjansen", oferit de radio-ul NRK în 2006 şi premiul "Heddaprisen" pentru interpretarea din piesa Anatevka.

Rybak a câştigat cel de-al 54-lea concurs Eurovision în Moscova, Rusia interpretând piesa Fairytale, un cântec inspirat de muzica folk norvegiană. Cântecul a fost scris şi interpretat de Rybak împreună cu echipa de dansatori Frikar. 

După victoria de la Eurovision, succesul lui Alexander Rybak s-a inflamat. Tânărul şi-a lansat primul album sub titlul de "Fairytales" şi a jucat rolul lui Levi  în filmul Yohan, regizat de Grete Salomonsen.

Film documentar despre Alexander Rybak

În toamna lui 2009, a apărut filmul "Alexander Rybak, Fairytale", povestea aventurii care a urmat victoriei din Moscova. Documentarul conţine imagini cu Alexander în pregătiri pentru marele său turneu prin lume, declaraţii ale tânărului interpret şi dragostea pe care o poartă pentru fanii săi.

Rybak a pornit într-un turneu în lume împreună cu fosta câştigătoare norvegiană a Eurovisionului Elisabeth Andreassen, o decizie care fusese luată înainte ca tânărul să participe şi să câştige concursul. În mai 2009, Rybak a fost acuzat că a plagiat melodia "Bit Pazari" a cântăreţului şi compozitorului turc Yalın.

La scurtă vreme după această acuzaţie, Rybak a fost incriminat că ar fi plagiat un bine cunoscut cântec al compozitorului rus Kirill Molchanov pentru melodia sa "Abandoned", dar acuzaţia i-a fost retrasă când Rybak a demonstrat că i-a acordat credit lui Molchanov pentru melodia folosită în albumul său.

Alte single-uri lansate  de Rybak sunt Funny Little World, Roll With the Wind şi Supergeroj, coloana sonoră de pe Black Lightning.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite