Elena Gheorghe, altă viziune după Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena povesteşte că nu se aştepta să se claseze pe locul 19
Elena povesteşte că nu se aştepta să se claseze pe locul 19

Deşi a fost dezamăgită de modul în care s-a votat, cântăreaţa spune că a învăţat multe lucruri din participarea la Eurovision

Elena Gheorghe a reprezentat România la ediţia de anul trecut a Eurovisionului, desfăşurată la Moscova. Deşi nu a obţinut o poziţie fruntaşă, aşa cum spera, şi s-a clasat abia pe locul 19, artista mărturiseşte că acum are alte aşteptări de la ea şi că munceşte de patru ori mai mult decât o făcea înainte de concurs.


Cântăreaţa care s-a prezentat în concursul european cu piesa „The Balkan Girls“ povesteşte că viaţa i s-a schimbat după această experienţă. „Odată ce ajungi acolo, ca artist, se schimbă multe: te pregăteşti din toate punctele de vedere şi faci muzică la un alt nivel. După ce ai parte de o asemenea experienţă, ai o responsabilitate foarte mare, pentru că ajungi acolo şi conştientizezi că reprezinţi o ţară, că nişte oameni şi-au rupt din timpul lor să te urmărească la Selecţia naţională şi să te voteze, oameni care îşi pun încrederea în tine“, spune ea.

„Trebuia să fii foarte tare pe poziţii“


Despre show-ul pe care l-a avut la Moscova, Elena susţine că mulţi i-au recomandat să păstreze coregrafia de la finala naţională. „Cei de la TVR ne-au spus că schimbarea vestimentaţiei a mai fost făcută la Eurovision şi, atunci, ei au venit cu propunerea să facem ceva nou“. Soluţia găsită de organizatori şi de artistă a fost „mitul ielelor“. „Am avut nişte dansatoare profesioniste, îmbrăcate sexy dar şi decent, tocmai pentru a cuceri publicul de toate vârstele. Îmi pare rău că nu s-a văzut foarte mult grafica, pentru că noi pe asta ne-am bazat foarte mult“, povesteşte Elena.


Totuşi, cântăreaţa admite că presiunea este mare, că la repetiţii se adună zeci de mii de oameni care ţipă ca pe stadion, iar concurenţa este acerbă. „Trebuia să-ţi stăpâneşti foarte bine emoţiile. Erau artişti cu carieră care îşi uitau versurile la repetiţie, încurcau coregrafia sau pur şi simplu coborau de pe scenă şi spuneau «am falsat îngrozitor». Trebuia să fii foarte tare pe poziţii, să ştii de ce eşti acolo, să înfrunţi toate emoţiile şi să rămână acel talent, care te-a adus acolo“, adaugă aceasta.

Spera să fie în primii zece


Elena povesteşte că nu se aştepta să se claseze pe locul 19 şi că, după prima repetiţie, era văzută în primii şase. Ea consideră că votul geo-politic a cântărit în clasamentul final. „Lucrurile care m-au uimit în timpul votării au fost acele expresii, «şi acum, bineînţeles, cele 12 puncte merg la prietenii noştri din...». Erau mici detalii pe care, dacă le iei în calcul, îţi dai seama că trebuie să fii o ţară foarte puternică din punct de vedere politic, să ai o imagine impecabilă în Europa, ceea ce România n-a mai avut în ultimii doi-trei ani. Lucrurile astea ajung să-ţi răspundă la întrebarea de ce România nu poate să ajungă mai sus de locul 19 la Eurovision. Când am văzut că nu mai veneau puncte şi nu mai eram în primii zece, sam fost foarte marcaţi... Nu ne gândeam să ajungem pe 19. Am fost foarte dezamăgită de cum s-a votat“, conchide cântăreaţa.


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite