VIDEO Paula şi Ovi, prima repetiţie la Oslo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii României la Eurovision au avut, ieri-dimineaţă, primul contact cu scena la Telenor Arena, unde va avea loc concursul. Telenor Arena din Oslo este, de fapt, un stadion de fotbal transformat într-o arenă a muzicii pentru următoarele două săptămâni.

Febra concursului se simte, dar norvegienii sunt cu mult înaintea programului şi au totul pregătit. Ziua de repetiţii a început cu reprezentanta Olandei, Sieneke. Tânăra, în vârstă de 18 ani, a intrat pe scena lungă de 20 de metri, cu nicio secundă mai târziu.

Vezi FOTO GALERIE pe adevarul.es

Mai citeşte şi:

Încurajaţi-i pe Paula Seling & Ovi pe noul lor blog

De fapt, totul se întâmplă conform unui program bine pus la punct de la care nu se fac abateri. După cele 40 de minute pe scenă, a venit rândul reprezentanţilor României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, să înceapă repetiţia.

Pianul cu accente futuriste, creat de soţul Paulei, a fost adus în scenă, iar în întunericul lăsat între pauze, s-au putut vedea miile de leduri ce formează un zid în spatele scenei.

3, 2, 1 start România!

Prima probă, cea de sunet,  permite regizorului artistic al Eurovisionului să poate stabili coordonatele reprezentaţiei românilor. Tehnicienii se plimbă printre participanţi, pe scenă, în timp ce aceştia continuă să cânte. Paula şi Ovi sunt îmbrăcaţi în negru, la fel şi cele patru fete din backing vocals.

Ambii cântăreţi cântă şi se comportă ca la un concert transmis în direct, iar Paula se foloseşte de pauze pentru a continua vocalizele începute de dimineaţă.

În sala de repetiţie

image

O doamnă care se dovedeşte a fi stage manager intră pe scenă şi le comunică toate detaliile legate de sunet şi de lumini. Pe zidul imens format doar din leduri se văd flăcări albastre care devin roşii în timpul refrenului piesei „Playing With Fire".

Totul merge ca un mecanism bine uns. Stage managerul numără secundele pentru fiecare acţiune şi dă indicaţii tehnicienilor, artiştilor şi inginerilor de sunet.

Două ecrane imense au fost montate la capetele scenei pentru cei 19.000 de spectatori care vor participa atât la semifinalele din 25 şi 27 mai, cât şi la marea finală din 29 mai. Nu poţi decât să te minunezi de ingenioasa improvizaţie care a mascat terenul de fotbal: sub podea este gazonul de iarbă, iar scena este montată în locul unei porţi.

Ovi se simte ca la el acasă şi vorbeşte în norvegiană cu regizoarea, care se declară mulţumită de conceptul vizual şi de piesa românilor. Radu, soţul Paulei, prezent şi el pe scenă, intervine în pauze pentru a mai regla detalii legate de sunet.

Scenografia are un decor minimalist, în care doar cântăreţii şi pianul sunt personajele principale. Deasupra scenei stau suspendate sute de bile argintii, simbolul Eurovision de anul acesta.

„Interogaţi" de jurnaliştii străini la conferinţa de presă

image

În timpul conferinţei de presă 

image

Peste o sută de jurnalişti din toată Europa au fost prezenţi la prima conferinţă de presă cu Paula Seling şi Ovi, ieri, după repetiţii. Cu temele bine făcute de acasă, reprezentanţii media au vrut să ştie atât despre perioada în care Paula a lucrat ca DJ de radio, cât şi despre notele înalte pe care aceasta le poate cânta.

DUBLĂ CETĂŢENIE

Întrebat dacă se simte român sau norvegian de către majoritatea jurnaliştilor prezenţi, Ovi a răspuns.

„Aşteptam întrebarea asta. Le sunt recunoscător norvegienilor pentru tot ce m-au învăţat în ultimii 15 ani. Dar sunt foarte fericit că sunt aici, în sfârşit, că îmi reprezint ţara. Este succesul Norvegiei, atât cât este şi al României. Sunt fericit că aparţin două ţări. Dacă am câştiga această competiţie, tot n-aş simţi că a fost o competiţie cu Norvegia", a spus el.

După conferinţa de presă susţinută de delegaţia României, a urmat cea a reprezentanţilor Sloveniei, la care au participat doar jumătate dintre jurnaliştii prezenţi înainte.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite