VIDEO Paula şi Ovi, o poveste „de foc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu un an, Paula şi Ovi nu se cunoşteau. Astăzi, Europa fredonează „Playing With Fire“, devenită hit după locul 3 la Eurovision. În toamna lui 2009, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu s-au întâlnit pentru prima dată la Braşov, în cadrul Festivalului Cerbul de Aur.

Citeşte şi: Bianca Purcărea a gustat succesul la Eurovision

Ea făcea parte din juriu, el era concurent. Solistul norvegian de origine română Ovidiu Cernăuţeanu venise la Braşov să încerce şi el, ca mulţi
alţi solişti, marea cu degetul. Timp de patru ani, botoşăneanul s-a dedicat exclusiv muzicii, albumul său,  „This Gig Almost Got Me Killed" fiind bine primit în Norvegia.

Mai citeşte şi:

VIDEO Ne-au ironizat înainte, dar Marea Britanie s-a umplut de penibil la Eurovision

VIDEO Germania a câştigat Eurovision 2010, România a luat locul 3

VIDEO Lena, câştigătoarea Eurovision 2010, a primit trofeul de la Alexander Rybak

A reuşit să convingă şi publicul şi juriul, plecând în ţara sa adoptivă cu un Cerb de Bronz şi cu Premiul pentru Popularitate. Paula Seling i-a acordat cele mai mari note. Poate că Paula a rezonat pe aceeaşi frecvenţă cu el sau a fost doar inspiraţie de moment.

„Ea a fost cea care mi-a acordat cele mai bune note la Cerbul de Aur şi m-am gândit imediat la acest duet", spune compozitorul. La petrecerea care a urmat după concurs, după ce au vorbit mai mult, Ovi a ştiut cu cine va cânta în duet.

Locul cinci la preselecţia naţională

„Cunoşteam stilul stilul Paulei şi mi-am zis că este potrivit pentru piesa mea", a declarat compozitorul Ovidiu Cernăuţeanu, care căuta o interpretă pentru melodia sa „Playing With Fire". Au pornit împreună spre Eurovision anticipând, făcând presupuneri:

„Cred că participarea mea la Eurovision din partea României va fi considerată de norvegieni ca fiind foarte interesantă şi exotică. Sper că vor fi deschişi, pentru că ei apreciază naţionalismul şi pe cei care nu şi-au uitat rădăcinile", declara Ovi în urmă cu câteva luni, pentru„Adevărul"

„Conceptul cu două piane pe scenă a fost gândit luni bune înainte de a vedea Premiile Grammy. Când am văzut că şi Lady Gaga cu Elton John au făcut acelaşi lucru, am fost siguri că suntem în trend", a intuit Ovi.

La preselecţia Eurovision din 25 ianuarie, piesa „Playing With Fire" s-a clasat pe locul cinci, cu 89 de puncte obţinute din partea juriului format din: Horia Romanescu (7 puncte), Andrei Partoş (8), Adrian Despot (7), Titus Andrei (8), Dida Drăgan (8), Călin Geambaşu (8), Cornel Fugaru (8), Dana Dorian (9), Andrei Kerestely (10), Alexandru Catalan (8) şi Sanda Cepraga (8).

Doriţi de public

Dat fiind că preselecţia nu a presupus o interpretare live, ci doar audiţia melodiei înregistrate, pe o casetă, aprecierile au inclus o doză mai mare de subiectivism. Selecţia Naţională din 6 martie a răsturnat ierarhia: „Playing With Fire" s-a clasat pe locul întâi.

Rezultatele obţinute în urma televotingului (50%) şi a voturilor acordate în aceeaşi proporţie de cele cinci jurii (din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova) au reflectat concordanţa dintre preferinţele publicului şi cele ale specialiştilor din juriu. După selecţia finală din 6 martie au lipsit obişnuitele scandaluri şi controverse din anii anteriori.

O mică „furtună într-un pahar cu apă" provocată de câteva voci care afirmau că Ovi nu ar fi singurul autor al piesei s-a stins de la sine când cel de-al doilea presupus „compozitor" s-a dovedit a fi producătorul norvegian al lui Ovi. Locul 3 obţinut sâmbătă noaptea la Oslo, la ediţia Eurovision 2010, reprezintă un nou început de drum pentru Paula şi Ovi: cei doi vor realiza un album împreună.

„Adevărul", alături de Paula şi Ovi

Ediţia 2010 a Selecţiei Naţionale Eurovision reprezintă o premieră în istoria concursului: „Adevărul" a fost coproducător al evenimentului, împreună cu TVR. „Adevărul" a fost alături de Paula şi Ovi, implicându-se în promovarea piesei lor în afara ţării şi în realizarea videoclipului novator al melodiei „Playing With Fire".

Jimmy Jump, „nebunul" care a năvălit pe scenă

Jimmy (centru) a intervenit în timpul reprezentaţiei spaniolului Daniel Diges  Foto: Afp

image

Sâmbătă seara, un fan îndrăzneţ a sărit pe scena Eurovision de la Oslo, în timpul prestaţiei reprezentantului Spaniei. Nu este un fan oarecare, ci unul cunoscut în lumea competiţiilor sportive: Jimmy Jump (36 de ani), pe numele său real Jaume Marquet Cot, este fan al clubului de fotbal FC Barcelona şi îşi demonstrează ataşamentul faţă de echipa favorită năvălind pe terenul de joc la meciuri. Jimmy este de profesie agent imobiliar şi s-a născut în oraşul catalan Sabadell.



De la fotbal la muzică

De data aceasta, sâmbătă seară, Jimmy a făcut un „salt" brusc de la sport la muzică, în timpul prestaţiei live pe scenă a conaţionalilor săi. Reprezentantul Spaniei, Daniel Diges, a mai cântat o dată piesa - lucru fără precedent în istoria concursului. Dar nu l-a ajutat cu nimic, Spania clasându-se pe locul 15 din 25.

Jimmy Jump (stânga), la Roland Garros

image

Catalanul Jimmy Jump a fost arestat de poliţia norvegiană imediat după incident şi obligat să plătească o amendă de 2.000 de euro. Acum, „săltăreţul" cere ajutorul fanilor săi de pe Facebook, rugându-i să doneze câte 2 euro. Numărul fanilor Facebook a ajunsese ieri, la prânz, la 32.000. După ce a ieşit din arestul poliţiei, Jump a dat sute de autografe la Oslo. 

Deşi se declară fan al echipei de fotbal FC Barcelona, Jimmy a întrerupt, sărind pe teren, meciurile echipei catalane. În iulie 2004 a oprit finala Campionatului European dintre Grecia şi Portugalia, după ce i-a aruncat în cap lui Luis Figo, căpitanul Portugaliei, un steag cu FC Barcelona. Motivul? Fotbalistul părăsise echipa catalană pentru rivalii de la Real Madrid.

În 2006, la semifinala UEFA Champions League între Villareal şi Arsenal, Jimmy a intrat în teren înainte de începutul celei de-a doua reprize şi i-a aruncat lui Thierry Henry - care pe vremea aceea juca la Arsenal - un tricou cu FC Barcelona, pe care era scris numele fotbalistului şi numărul 14. (Întâmplător sau nu, un an mai târziu, Henry s-a transferat la Barcelona.) Jimmy a fost amendat cu 60.100 de euro de către comisia spaniolă împotriva violenţei din sport.

Jimmy, la un meci de fotbal

image

Excentricul catalan s-a manifestat în diferite feluri pentru a transmite mesaje de pe terenul de fotbal. La Campionatul European din 2008, la semifinala dintre Germania şi Turcia, Jimmy a purtat un tricou cu inscripţia „Tibet nu este China" şi a fluturat un steag tibetan. Jump a năvălit pe teren şi la alte evenimente sportive, precum finala Cupei Mondiale de Rugby din 2007, între Anglia şi Africa de Sud. La Finala Roland Garros din 2009 Jump a încercat - dar nu a reuşit - să-i pună o, „barretina", pălăria roşie tradiţională a Cataluniei, tenismenului elveţian Roger Federer.

Fani pe Facebook

Jimmy a primit mii de mesaje pe Facebook, în care i se spune că este „cool", fantastic, iar o femeie chiar i-a scris că vrea să facă un copil cu el. Pe de altă parte, câţiva comentatori l-au făcut prost şi i-au urat „să moară".

Munchen

Rugby

În capul lui Figo

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite