VIDEO Trupa Hotel FM: „Ne bazăm pe Marea Britanie şi pe Italia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision, crede că se va califica în finală. Băieţii nu se tem de concurenţă, deşi vor cânta în semifinală cu o fostă câştigătoare, transsexualul Dana International. Delegaţia României pleacă astăzi spre Germania, ţară care găzduieşte competiţia din acest an. Gabriel, David şi Alex, adică Hotel FM, sunt optimişti şi speră să intre în top 10.

„Adevărul": Se apropie concursul. Vă simţiţi pregătiţi? Aveţi emoţii?

Gabriel Băruţă: În primul rând, suntem nerăbdători să ajungem acolo. Abia aşteptăm să facem repetiţii, să ne familiarizăm cu scena, cu sala. Arena din Düsseldorf are o capacitate de 35.000 de locuri şi chiar ne gândeam că poate e mai greu să cânţi într-un club din România, în faţa a doar 20 de spectatori, aşa cum ni s-a întâmplat nouă, decât într-o arenă uriaşă. Va fi mai bine să fie atâţia oameni în faţa noastră. Oricum sunt obligaţi să aplaude (râde).

David Bryan: Emoţii nu avem, deocamdată. Vom avea chiar înainte de concurs, înainte să urcăm pe scenă.

Aţi avut un turneu de promovare în câteva ţări. Cum aţi fost primiţi, cum a reacţionat publicul?

Gabriel Băruţă: Cel mai bine am fost primiţi în Londra şi la Bruxelles. Le-a plăcut mult piesa noastră şi ne-a surprins că toată lumea ştia melodia şi cânta cu noi. Ştiau până şi mişcările din clip. Aşa ceva n-am „păţit" nici în România...

David Bryan: La Londra ­ne-am întâlnit cu Dana International. A fost ceva de genul: Nice to meet you (mă bucur să vă cunosc - n.r) şi ne-a întins mâna ca o doamnă (David o imită în timp ce ceilalţi membri ai trupei râd). Era îmbrăcată într-o rochie mulată.

Veţi fi în aceeaşi semifinală cu ea. Vă e teamă, ţinând cont de faptul că ea a câştigat deja acest concurs?

David Bryan: Nu ne e frică deloc de Dana International. Îmi cer scuze, dar e praf. Mie nu-mi place.

Gabriel Băruţă: Pentru comunitatea gay e OK (Eurovision e un concurs care are numeroşi fani în rândul acestei comunităţi - n.r.). Şi celebra trupă Blue, care reprezintă Marea Britanie, are fani gay, dar are şi o piesă mult mai bună.

David Bryan: Oricum toţi gay-ii vor vota pentru Alex (râde). Am avut nişte păţanii în Londra... Unul i-a tras o palmă peste fund lui Alex (râd toţi). Avem succes.

Dar faptul că Dana International a câştigat deja concursul e un avantaj pentru ea?

Gabriel Băruţă: Nu neapărat. Nu întotdeauna un nume mare e garanţia locului întâi. Au mai fost şi alţi artişti celebri care au participat, dar ­n-au câştigat: Patricia Kaas, ­­DJ Bobo.

Riscaţi un pronostic în ceea ce vă priveşte?

Gabriel Băruţă: Cred că vom ajunge în finală. Dar e loc de surprize. N-aş vrea să sar acum în picioare şi să strig „Mihaela, dragostea mea", dar sperăm să obţinem un loc cât mai bun pentru România. De asta mergem acolo, de asta muncim, de asta luptăm. Cred că am putea fi între primii 10.

De unde credeţi că veţi obţine voturi?

Gabriel Băruţă: Mizăm pe voturile românilor din Italia, ţară care a revenit anul acesta în competiţie. Şi, cu siguranţă, ne va vota şi publicul din Marea Britanie, de unde e David.

David Bryan: Eu sunt sută la sută sigur că vom primi voturi din ţara mea. Am avut o promovare foarte bună în Marea Britanie şi lumea ştie că eu particip pentru România. Nu ştiu dacă vom lua chiar punctajul maxim, 12, dar 8 sau 10 puncte obţinem cu siguranţă. Dacă nu, vorbesc eu cu cei de la BBC (râde).

Dar mai sunt britanici care concurează anul acesta pentru alte ţări. De ce credeţi că publicul din Marea Britanie va vota cu România?

Gabriel Băruţă: Piesa noastră e mai bună şi e în stilul pop-rockului anglo-saxon.

David, ai declarat recent că în Marea Britanie interesul pentru Eurovision e scăzut.

David Bryan: Marea Britanie n-a mai trimis de mult timp un artist important la Eurovision, până anul acesta, când participă trupa Blue. BBC, care organizează selecţia naţională, speră astfel să trezească interesul publicului pentru acest concurs. În România lumea e mult mai interesată de Eurovision.

Credeţi că va funcţiona şi anul acesta votul geopolitic?

Gabriel Băruţă: Întotdeauna a funcţionat într-un procent mai mic sau mai mare!

Spuneţi-mi cum va fi momentul vostru în concurs.

Gabriel Băruţă: Vom fi noi şi două dansatoare, care vor avea şi două trompete. Nu va fi un show cu un concept, deoarece noi credem că piesa „Change" e mult mai importantă decât o temă coregrafică. Important e mesajul melodiei. Bineînţeles, e important ca şi noi să dăm bine pe sticlă.

Ce veţi purta pe scenă, cine se ocupă de ţinutele voastre?

Alex Szüz: Vestimentaţia e creată de designerul nostru Simona Hulber. Vom avea ţinute pe negru, roşu, puţin alb, în carouri şi dungi.

Cât v-a afectat scandalul legat de apariţia unui filmuleţ în care David face sex cu iubita lui?

David Bryan: Pe mine m-a afectat mult pe plan personal. Mi-au trebuit vreo două săptămâni să-mi revin. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea, am crezut că voi pierde tot, visul de a cânta la Eurovision.

Gabriel Băruţă: Am fost afectaţi toţi la vreo două-trei sponsorizări. N-am avut niciun scandal legat de plagiat, trebuia să apară ceva, un scandal... Doar e Eurovision (râde).

David Bryan: Ar trebui să facem unul nou (râde)

Dacă ai fi fost în Marea Britanie, cum crezi că ar fi tratat tabloidele de acolo episodul erotic de pe internet?

David Bryan: Oricum au scris şi acolo. Însă oamenii din Anglia sunt mult mai deschişi când vine vorba despre sex. Cu-atât mai mult cu cât era un filmuleţ în care făceam sex cu prietena mea.

Alex Szüz: Eu aş fi curios ce-ar fi scris presa românească dacă am fi pozat goi, ca cei din trupa Blue, pentru coperta unei reviste pentru gay (râd toţi).

În a doua semifinală

Eurovision 2011 va avea loc în Düsseldorf, pe 10 mai (prima semifinală), 12 mai (a doua semifinală) şi 14 mai (finala). România concurează în cea de-a doua semifinală, cu melodia „Change". Trupa Hotel FM ­este alcătuită din Gabriel Băruţă (32 de ani, compozitor), David Bryan (26 de ani, solist) şi Alex Szüz (24 de ani, baterist).

"Sperăm să obţinem un loc cât mai bun pentru România. De asta mergem acolo, de asta muncim, de asta luptăm. Cred că am putea fi între primii 10."
Gabriel Băruţă
membru Hotel FM

"Eu sunt sută la sută sigur că vom primi voturi din Marea Britanie. Am avut o promovare foarte bună acolo şi lumea ştie că eu particip pentru România."
David Bryan
membru Hotel FM

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite