VIDEO Paula şi Ovi, favoriţii României la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Seling (31 de ani) şi Ovidiu Cernăuţeanu (35 de ani) au câştigat azi-noapte Selecţia Naţională cu piesa „Playing With Fire“ („Jocul cu focul“). Trioul Luminiţa Anghel, Tony Tomas şi Adrian Piper s-a clasat pe locul al doilea, iar podiumul a fost completat de Cătălin Josan.

După patru încercări nereuşite, Paula Seling a câştigat Selecţia Naţională pentru Eurovision. Ea va merge la Oslo împreună cu Ovi, un român care trăieşte de mai mulţi ani în Norvegia.

„Nu-mi vine să cred. E cel mai frumos lucru care ni se putea întâmpla, iar faptul că am fost pe primul loc în preferinţele publicului e cel mai important. Mergem la Oslo pentru locul întâi. Mulţumim!", a spus Paula Seling.

Luminiţa Anghel a avut o reacţie neaşteptată. Cântăreaţa s-a închis în cabină înainte de anunţarea rezultatelor, fără să ofere nicio declaraţie, şi a aşteptat maşina pentru a putea pleca de la Circ.

CITEŞTE AICI povestea românului înscris la Eurovision Spania

Răzvan Krivach a dat startul concursului, iar clujeanul s-a declarat încântat de felul cum a ieşit momentul său artistic. I-au urmat pe scenă Luminiţa Anghel, Toni Tomas şi Andrei Piper, cu melodia „SaveTheir Lives", moment urmărit cu sufletul la gură din Camera Verde de compozitorul Eduard Cârcotă.

În timp ce compozitorul a avut „fluturaşi" în stomac din cauza emoţiilor, cei trei cântăreţi au încheiat momentul înconjuraţi de mai mulţifluturi eliberaţi dintr-un borcan. Aduşi din Thailanda şi crescuţi la Chişinău, după cum au dezvăluit ulterior.

„Ei au cântat bine, dar au fost filmaţi prost", a spus Cârcotă. Toni Tomas, în schimb, a fost foarte entuziasmat. „Am fost în formă, a fost bine", a declarat acesta.

Cătălin Josan a luat „bronzul“ în finala naţională

Cătălin Josan a luat „bronzul“ în finala naţională 

Concurenţi mulţumiţi

Paula Seling şi Ovi au început să cânte în timp ce fluturii Luminiţei încă mai zburau prin platou. „M-am simţit excelent, am avut doar emoţii constructive. Pe una dintre fetele din backing vocals a deranjat-o un fluture, dar, până la urmă, a fost totul în regulă", a declarat Paula Seling.

Dalma a surprins prin schimbarea refrenului din engleză în română. „Sunt foarte mulţumit de cum a ieşit", a declarat Cornel Ilie, compozitorul piesei.

Clasamentul final a fost stabilit în urma televotingului (50%) şi a votului celor cinci jurii de specialitate (50%).

Printre membrii juriilor s-au numărat Paul Ciuci (Cluj), Aurelian Temişan şi Mugurel Vrabete (Craiova), Daniel Iordăchioaie (Iaşi), Adib Bărar, liderul Cargo (Timişoara), Mihai Trăistariu, Dida Drăgan, Cristian Faur şi Adi Ordean (Bucureşti).

Cea de-a 55-a ediţie a Eurovisionului se va desfăşura în Norvegia, ţară care a câştigat concursul în 2009, cu piesa „Fairytale", interpretată de Alexander Rybak.

„Adevărul" te trimite la Oslo

Ziarul „Adevărul" va anunţa mâine numele celor doi câştigători ai concursului „Premiul de Popularitate Selecţia Naţională Eurovision 2010". Competiţia a avut ca miză două excursii la Oslo, oraşul în care va avea loc confruntarea finală.

Cei doi câştigători vor ajunge în Oslo la data de 27 mai şi vor avea acces în sală, la cea de-a doua semifinală (27 mai), dar şi la marea finală (29 mai).

Top
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite