111 piese se „luptă“ pentru Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea şi verificarea plicurilor trimise pentru Selecţia Naţională Eurovision 2010, organizată în coproducţie de TVR şi „Adevărul“ a avut loc ieri, la sediul televiziunii naţionale.

Desigiliarea plicurilor a avut loc în prezenţa notarului public Sabina Mihai, recomandată de Uniunea Notarilor Publici din România. Pentru selecţia din acest an au fost primite 117 plicuri, dar şase dintre acestea au fost refuzate pentru că nu îndeplineau cerinţele regulamentului.

Tribut Michael Jackson

Din cele 111 piese rămase în competiţie, cinci îi aparţin lui Bogdan Taşcău, familiar publicului drept „Domnul Problemă". Acesta deţine cel mai mare număr de piese înscrise în concurs, fiind înscris atât ca autor, cât şi ca interpret. Îi urmează Costi Ioniţă, cu trei piese înscrise în concurs, compuse pentru trupa Blaxy Girls, Celia şi Ioana Prepeliţă.

Citiţi şi:

Nico şi Vlad Miriţă, pe-o margine de Eurovision

Înscrieri în ultimul minut la Eurovision

VIDEO Succesul lui Alexander Rybak în 2009: de la Eurovison la actorie


Printre vedetele care-şi mai încearcă norocul anul acesta la „Campionatul European de Muzică" se numără Anda Adam, Cornel Ilie (Vunk) - împreună cu Lora, ex-Wassabi, Rona Hartner, Alin Oprea, Tina ex-Pops, Mircea Romcescu, Sandi Deac (Desperado), Paula Seling şi Ozana Barabancea.

Luminiţa Anghel va cânta piesa „Save Their Lives" (In Memoriam Michael Jackson) împreună cu Toni Tomas şi Adrian Piper. De altfel şi Mircea Romcescu s-a înscris în concurs cu o piesă-tribut pentru superstar, intitulată „See You in Heavean, Michael", pe care o va interpreta el.

Participarea lui Florin Salam a fost o ştire care a generat curiozitate şi a ridicat multe întrebări despre direcţia concursului. Cântăreţul a înscris două piese, „Due of Tears" şi „I Miss You", pe care le va intepreta alături de Ana-Maria Ştirboiu. Deşi melismele sunt prezente în piese, cele două nu pot fi considerate manele propriu-zise.
Compozitorul Horia Moculescu a declarat, pentru „Click!", că solistului i-ar fi priit mai degrabă o manea. „Eu cred că ar fi avut mari şanse să dea lovitura la Eurovision cu o manea. Nu ştiu de ce nu şi-a înscris melodii din acest gen. Ce, turcii n-au avut manele?", a întrebat retoric Moculescu.

Urmează jurizarea pieselor

Preselecţia propriu-zisă va începe luni, 25 ianuarie. Juriul, format din 15 specialişti, va selecta între 12 şi 15 melodii pentru finala naţională din 6 martie. Compozitorii cărora li se va recomanda să-şi schimbe interpreţii cu unii dintre artiştii recomandaţi vor avea timp să refacă piesa între 28 ianuarie şi 5 februarie.

Fanii Eurovision pot participa la concursul „Creează mascota Eurovision 2010 în România", câştigătorul urmând să primească un premiu de 500 de euro. Candidaţii încă mai pot trimite pe mail, până la 31 ianuarie, la adresa eurovision@tvr.ro, o machetă în format .jpg pentru mascota propusă, cu o descriere detaliată, precum şi datele complete de identificare şi de contact.

Propunerile vor putea fi văzute în paginile ziarului „Adevărul", co-producător al Selecţiei naţionale 2010, dar şi pe www.adevarul.ro. Finala naţională va fi prezentată de Horia Brenciu, care va avea şi o parteneră ce urmeză să fie selectată în curând. Din Camera Verde va transmite Gianina Corondan. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite