Iliescu, un strateg bolşevic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni n-a câştigat nimic. Toţi am pierdut. Dar am fi putut să câştigăm toţi dacă USL n-ar fi pornit nebunia asta.S-au crezut pe vremea lui Ion Iliescu?

S-au gândit că se mişcă repede şi într-o lună pun mâna pe întreaga ţară? De ce PSD şi PNL, din 2004 încoace, de câte ori au avut majoritatea în Parlament au încercat să scape de Traian Băsescu?

De fapt, se repetă acelaşi scenariu pe care PSDR-ul lui Ion Iliescu i l-a aplicat lui Emil Constantinescu în perioada 1996-2000. Şi atunci ca şi acum au folosit aceeaşi strategie. Şi-au făcut o linie de atac în mass-media, aveau ziarele mari de partea lor, iar Gâdea de atunci era Florin Călinescu, cel care realiza o emisiune satirică seară de seară în care ştergea pe jos cu preşedintele României de atunci. În 1999, NATO a bombardat Serbia, iar faptul că România s-a aliat cu americanii a dus la un atac furibund din partea PSDR-ului.

Emil Constantinescu s-a prăbuşit în sondaje sub presiunea opiniei publice instigate de comunişti. Ce a făcut Emil Constantinescu în acele vremuri, reuşita lui de a îndrepta România spre Occident l-a costat al doilea mandat de preşedinte. E de mică importanţă faptul că Emil Constantinescu nu s-a înţeles niciodată cu Traian Băsescu, dar aceşti doi preşedinţi, prin deciziile pe care le-au luat, au salvat România. Peste ani, sper că istorici mai aplicaţi vor confirma aceste observaţii de reporter.

Strategia USL de astăzi, încercarea disperată de a anihila statul de drept, este o invenţie a lui Ion Iliescu, Octav Cozmâncă şi Viorel Hrebenciuc. Nu ştiu cine este autorul iniţial, dar se bazează pe violenţă de limbaj extremă propagată prin mass-media subordonată, atac la limita legii asupra instituţiilor statului, diabolizarea reformatorilor şi anihilarea adversarului politic în momentul în care se iveşte o oportunitate (vezi schimbarea majorităţii în Parlament).

De fapt, PSD a fost şi va rămâne un partid bolşevic. În aceste zile de criză politică se vede limpede acest lucru. Nu au doctrină, nu au program, nu au decât o dorinţă feroce de a-şi anihila adversarii. Folosesc toate mijloacele pe care le au la îndemână pentru asta. Ion Iliescu a fost şi a rămas liderul partidului. Acesta a ieşit la atac şi instigă din nou la schimbarea regulilor jocului. PSD e o construcţie politică ce nu inspiră pe nimeni. Voluntarii lor fac parte din lumpenul oraşelor şi al satelor, oameni fără căpătâi, manipulaţi de primari fără scrupule. Votanţii lor au rămas nostalgici după comunism şi Ceauşescu, persoane care nu s-au acomodat niciodată cu transformarea României după 1989.

Emilian Isailă este jurnalist "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite