VIDEO Cutremur de 7,1 grade în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter a lovit, joi, Japonia. Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost la 98 kilometri de oraşul Sendai, puternic afectat de devastatorul seism din 11 martie, de 9 grade, urmat de tsunami. Imediat după producerea seismului, autorităţile nipone au emis o alertă de tsunami, însă aceasta a fost ridicată după circa 90 de minute.


Centrul American de Seisme a revizuit magnitudinea cutremurului de la 7,4, valoare dată iniţial de centrul de meteologie din Japonia, la 7,1 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora locală 23.32 şi a zguduit puternic şi clădirile din Capitală, situată la circa 300 de kilometri de epicentru.

Marea îngrijorarea a japonezilor o reprezintă, în continuare, reactoarele de la centrala nucleară Fukushima Daiichi. Operatorul unităţii, Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat că seismul nu a avariat suplimentar reactoarele şi că s-au reluat operaţiunile de răcire, întrerupte în momentul producerii sismului, când personalul a fost evacuat. Un oficial al TEPCO a declarat că nivelul radiaţiilor la centralele Fukushima se încadrează în limitele obişnuite, informează Reuters.

Centrala nucleară Fukushima 2 a fost grav avariată de uriaşul seims care a lovit Japonia pe 11 martie şi care a provocat un tsunami distrugător. Atunci, valuri de 14 metri au lovit cele sase reactoare ale centralei, provocand pagube însemnate. Japonia încă se luptă să ţină sub control scurgerile de radiaţii.

În urma seismului, mai multe regiuni din prefecturile Aomori, Iwate, Akita au rămas fără curent electric. De asemenea, căderi de curent s-au înregistrat şi în Sendai, Yamagata şi în oraşul Fukushima, potrivit televiziunii nipone NHK. Nu s-au raportat pagube materiale înseamnate, iar potrivit unităţilor de pompieri, circa cinci au fost rănite, dintre care una a suferit un atac de panică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite