VIDEO Nivel crescut de radiaţii în apa potabilă din Tokyo/Fum deasupra reactorului 3 de la Fukushima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrala nucleară din Japonia continuă să fie un motiv de îngrijorare pentru autorităţile nipone, miercuri iodul radioactiv depăşind nivelul de alertă în apa potabilă din Tokyo. Statele Unite au blocat deja importurile de alimente din Japonia.

Autorităţile de la Tokyo au anunţat că apa dintr-o instalaţie de purificare a înregistrat un nivel de radiaţii de două ori peste nivelul de siguranţă pentru sugari. "Acesta este, fără îndoială, un efect al centralei Fukushima Daiichi," a declarat un oficial guvernamental, ţinând să precizeze că nivelul radiaţiilor nu reprezintă niciun risc imediat pentru sănătate şi că apa poate fi consumată în continuare.

"Dar recomand ca apa de la robinet să nu fie folosită la diluarea formulei pentru copiii sub vârsta de un", a avertizat Shintaro Ishihara.

De asemenea, au fost înregistrate niveluri de radiaţii peste cele normale la 11 tipuri de legume din zona centralei Fukushima, dar oficialii insistă că nu există un pericol major pentru oameni şi cer lumii întregi să nu exagereze cu alerta.

Administraţia Americană pentru Hrană şi Medicamente a anunţat că a oprit importurile de lapte, legume şi fructe din patru zone din nord-estul Japoniei. Coreea de Sud ar putea fi următoarea ţară care să renunţe la alimentele din Japonia.

Specialiştii încă depun eforturi pentru răcirea reactorului cu numărul şase, în timp ce deasupra clădirii în care se află reactorul trei a fost văzut, din nou, un fum negru, a anunţat compania TEPCO, precizând că angajaţii au fost evacuaţi. "Nu ştim dacă fumul vine din clădirea care adăposteşte turbina sau din incinta reactorului. Angajaţii au fost evacuaţi din sala de control a reactorului 3", a declarat purtătorul de cuvânt al TEPCO.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite