MAE: Românii sunt sfătuiţi să limiteze călătoriile şi şederea prelungită în Tokyo şi Yokohama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea completă a zonei Sendai, respectiv părăsirea acestei zone de către persoanelor care se află acolo.

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să limiteze călătoriile şi şederea prelungită în Tokyo şi Yokohama şi să părăsească Japonia dacă prezenţa acestora acolo nu se mai impune cu necesitate.

"Ministerul Afacerilor Externe continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia din Japonia, iar în măsura în care vor apărea noi informaţii, care să vină în sprijinul cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestui stat, le va aduce la cunoştinţa acestora, în timp real. MAE a solicitat expertiza autorităţilor specializate pentru problematica nucleară, transmiterea periodică de puncte de vedere pentru adaptarea permanentă a deciziilor în sprijinul cetăţenilor români", se arată într-un comunicat al ministerului.

Cetăţenii români care doresc să plece pot folosi cursele aeriene comerciale. În acest sens este indicat ca cetăţenii români să contacteze, în prealabil, compania aeriană prin care a fost procurat biletul de călătorie, pentru a verifica dacă au apărut modificări de orar şi să verifice condiţiile de transport către aeroporturile vizate.

"Pentru moment nu este pusă în discuţie evacuarea cetăţenilor români aflaţi în Japonia, dar suntem pregătiţi să luăm măsurile necesare, în cazul în care situaţia o va impune. Ambasada României la Tokyo funcţionează la parametri normali.

Ambasada României la Tokyo menţine legătura cu autorităţile locale şi centrale nipone, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenii români. Până în acest moment nu a fost semnalată prezenţa unor cetăţeni români printre victime. MAE participă la mecanismul european de monitorizare şi informare cu privire la situaţia din Japonia, în scopul de a asigura oportun asistenţa de urgenţă cetăţenilor români înscrişi în listele de evidenţă a misiunilor şi consulatelor României din străinătate", se mai arată în comunicat.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite