Ambasada română, greu de prins la telefon în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia este destul de disperată înJaponia, iar mai ­mulţi români aflaţi la Tokyo s-au plâns că nu le răspunde nimeni la ambasada română. Reporterii „Adevărul" din Bucureşti, dar şi trimisul special al cotidianului în Japonia, Vlad Ilina, au încercat să contacteze reprezentanţa diplomatic a ţării la Tokyo, la toate numerele afişate pe site-ul Ministerului român de Externe şi de pe acela al Ambasadei române în Japonia.

Citiţi şi: Boc vrea să trimită ajutor umanitar în Japonia

MAE: Nu sunt "semnalări" că există români printre victimele din Japonia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe, Doris Mircea, susţine însă că Ambasada României la Tokyo funcţionează la parametri normali, „că probabil telefonul ambasadei la Tokyo sună ocupat din cauza numeroaselor solicitări". Angajaţii ambasadei române nu au răspuns însă nici la mailul trimis de corespondentul „Adevărul" în Japonia, Vlad Ilina.

Celulă de criză

„Cei patru funcţionari consulari sunt pregătiţi să ofere asistenţa necesară românilor aflaţi în Japonia", asigură şi un comunicat de presă al MAE. Un mesaj postat pe pagina de web a Ambasadei române la Tokyo susţine că românii pot contacta „la orice oră" angajaţii reprezentanţei.

Şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, a cerut ieri Comisiei pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) să constituie o celulă de criză şi să prezinte evaluări ale situaţiei din Japonia la interval de 12 ore. „După ce am cerut prin fax şi telefon, profit de dialogul nostru pentru a cere şi public CNCAN să constituie o celulă de criză şi să ne dea la fiecare 12 ore o evaluare a situaţiei, pentru că noi nu avem în cadrul MAE expertiza necesară", a declarat Baconschi. El va propune în Guvern o hotărâre prin care să se instituie o rezervă financiară pentru eventuala evacuare a unor români din Japonia. ; Magda Crişan

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite