O altfel de mafie: Yakuza asigură ordinea laolaltă cu poliţia din Japonia şi împarte tone de alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste vremuri deosebit de grele pentru Ţara Soarelui Răsare, poliţia primeşte o mână de ajutor în menţinerea ordinii de la cele trei formaţiuni care alcătuiesc temuta mafie japonează, cunoscută sub numele Yakuza.

Toate cele trei grupări mafiote - Yamaguchi-gumi, Sumiyoshi-kai, şi Inagawa-kai - au organizat patrule pentru a se asigura că  "niciun jaf sau furt" nu va avea loc, scrie Slate Magazine.

Şi sprijinul acordat de Yakuza nu se opreşte aici. Gruparea Sumiyoshi-kai a trimis către zonele afectate de cutremur peste 40 de tone de ajutoare umanitare. De asemenea, a organizat centre de primire pentru sinistraţi.

"În vremuri de criză, nu sunt yakuza, civili sau străini. Sunt doar fiinţe umane şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii", a spus unul dintre liderii clanului Sumiyoshi-kai, citat de Slate.

Yakuza îşi câştigă banii din prostituţie, şantaj şi trafic de droguri, însă în vremuri de restrişte participă cot la cot cu autorităţile în operaţiunile de salvare şi de ajutorare a sinistraţilor. Şi în 1995, după cutremurul din Kobe au reacţionat la fel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite