Peste 250 de replici mai mari de 5 grade, de la cutremurul care a lovit Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la cutremurul de 9 grade Richter care a lovit Japonia s-au înregistrat mai multe de 250 de replici de peste 5 grade, iar numărul acestora continuă să crească. Numărul replicilor de magnitudine mai mică a fost cu mult mai mare.

Potrivit Institului Geofizic American (USGS), în prima oră  de la producerea seismului se înregistrau deja 5 replici de peste 6 grade. Numărul acestora a continuat să crească în ritm accelerat, pentru ca până la finalul zilei să se întregistreze 107 de replici de peste 5 grade.

Nici sâmbătă n-au lipsit seismele de mică intensitate. Au fost 77 în total.

Duminică numărul replicilor a scăzut la 46.

Situaţia s-a mai ameliorat luni, când s-au înregistrat 27 de cutremure de mică intensitate.

Marţi, până la ora 17.00 (ora României), numărul replicilor ajunsese deja la 17.

Cutremurul care a afectat, vineri, nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9. Seismul a provocat valuri tsunami şi a fost urmat de replici puternice.

Cutremurul din 2004 din Sumatra a avut magnitudinea 9,1, iar valurile seismice generate au provocat moartea a peste 200.000 de persoane.

Cel mai puternic seism, cu magnitudinea 9.5, a avut loc în Chile în 1960 şi s-a soldat cu mai mult de 1.600 de victime. Au urmat tsunam-iuri care au afectat şi Japonia, iar 142 de persoane au murit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite