Împăratul Akihito în faţa japonezilor: Ţara trece prin cea mai mare criză de la cel de-al doilea război modial până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un discurs excepţional, împăratul Akihito s-a adresat naţiunii japoneze. El a subliniat că ţara trece prin cea mai mare criză de la cel de-al doilea război modial până în prezent. Împăratul s-a declarat "profund îngrijorat" de probelemele "imprevizibile" de la centrala Fukushima şi a adăugat că se se roagă "pentru securitatea oamenilor".

Împăratul a transmis condoleanţe pentru victimele valurilor tsunami şi ale celui mai puternic cutremur înregistrat vreodată în această ţară şi a cerut naţiunii să nu renunţe, transmite Reuters.

"De acum, toată naţiunea participă la operaţiunile de salvare", a anunţat împăratul.

"Nu pot să nu mă rog pentru ca activitatea salvatorilor să progreseze rapid şi ca viaţa oamenilor să se amelioreze, fie şi numai puţin". a adăugat el.

"Populaţia este nevoită să se evacueze în condiţii extrem de dificile de frig, lipsă de apă şi carburant", a explicat împăratul.

"Sper sincer că vom putea împiedica agravarea situaţiei graţie eforturilor" depuse de cei care participă la operaţiuni, a mai spus împăratul Akihito.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite