Guvernul japonez va prelua controlul asupra operatorului TEPCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul nipon plănuieşte să ia controlul asupra operatorului centralei nucleare Fukushima, Tokyo Electric Power, injectând fonduri publice.

Dar este puţin probabil ca guvernul  să ia o participaţie mai mare de 50% din companie, potrivit unui oficial guvernamental: "Dacă acţiunile vor depăşi 50%, TEPCO va fi naţionalizată. Deocamdată nu luăm în considerare acestă variantă. Fondurile publice care vor fi injectate în companie vor permite guvernului să aibă un anumit nivel de implicare în cadrul acesteia."

O serie de măsuri gresite, combinate cu proasta conducere, au subminat încrederea în companie. Preţul acţiunilor companiei a scăzut cu 80% de la dezastrul din 11 martie.

Potrivit estimărilor analiştilor Merrill Lynch-Bank of America,  Tokyo Electric Power Co (TEPCO) s-ar putea confrunta cu cereri de daune şi compensaţii în valoare totală de peste 130 miliarde dolari dacă criza nucleară din Japonia se prelungeşte, potrivit Reuters.

Îngrijorările investitorilor au crescut atunci când preşedintele TEPCO, Masataka Shimizu, a fost internat în spital iar compania a anunţat că împrumutul sindicalizat de 2.000 miliarde de  yeni oferit de marile bănci japoneze nu va acoperi costurile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite