Dan Puric: "Cum să construieşti tu valoarea, în România, dacă tu devalorizezi culturile ei esenţiale?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Dan Puric a fost invitat în emisiunea "Realitatea te priveşte", de la Realitatea TV, unde a vorbit despre dezvoltarea ţării, romi, biserică şi credinţă.

Dan Puric a vorbit în emisiunea "Realitatea te priveşte", de la Realitatea TV despre deculturalizarea tinerei generaţii, adăugând că statul este piedica fundamentală în dezvoltarea acestei ţări.

"În cultură, depunerile se fac în mod latent, şi pozitiv şi distructiv. Cum să construieşti tu valoarea, în România, dacă tu devalorizezi culturile ei esenţiale", a spus Dan Puric.

Regizorul a acuzat statul de promovarea nonvalorilor din România şi de deculturalizarea tinerilor.

"Elevii din clasa a XII-a, în manualul de istorie, învaţă despre Decebal, nu mai învaţă, cum zicea Dio Cassius - un neînfricat luptător şi un strateg mare, care orice înfrângere o transforma în victorie. Nu mai învaţă nici ce spunea împăratul Traian: L-am învins pe cel de neînvins. Adică, prin demnitatea unei identităţi naţionale. El vede fotografia şi vede acolo: are fruntea proeminentă şi buze senzuale. Are tabloid. Lipseşte Brâncoveanu, Neagoe Basarab, lipsesc atâţia voievozi importanţi. El este reeducat în a avea apetitul nonvalorilor. El este mai preocupat să cunoască viaţa intimă a unui proxenet care a ajuns celebru în România. Şi atunci cine este vinovat? Statul. Statul, astăzi, în România este piedica fundamentală de dezvoltarea a acestei ţări. De 20 de ani, noi ne puteam dezvolta să fim o Elveţie a Europei. Dacă vreţi, statul este această piedică", a explicat Dan Puric.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite