Michele Placido a fost premiat pentru întreaga sa carieră la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michele Placido spune că se ocupă în prezent de regie, deşi e foarte obositor, pentru că are o familie numeroasă
Michele Placido spune că se ocupă în prezent de regie, deşi e foarte obositor, pentru că are o familie numeroasă

Actorul şi regizorul italian a primit, sâmbătă seară, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, premiul pentru întreaga carieră acordat unei personalităţi din cinematografia europeană. Trofeul i-a fost înmânat de românca Monica Bârlădeanu.

Cunoscut publicului român, mai ales pentru rolul comisarului Corrado Cattani din "Caracatiţa", Michele Placido a venit la Cluj cu ultimul său film, "Vallanzasca".

"Sunt onorat şi emoţionat să primesc acest premiu în cadrul unui festival care are zece ani şi care înseamnă o recunoaştere. Actriţa Monica Bârlădeanu, care are un rol în filmul Vallanzasca, este una dintre cele mai fascinante femei pe care le-am văzut în viaţa mea. Datorită ei am cunoscut noul val al cinematografiei româneşti", a spus Michele Placido, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că în luna noiembrie va juca alături de Monica Bârlădeanu într-o coproducţie româno-italiană care se va filma la Bucureşti şi care va trata problema emigranţilor italieni în Germania în anii '60.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania are loc în perioada 3 - 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite