15.000 de spectatori până acum la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 3.700 de cinefili au mers, zilnic, la festival, în primele patru zile. Proiecţia de deseară, din Piaţa Unirii, va fi reprogramată la 23.00, la Republica, dacă vremea va fi ploioasă.

În primele patru zile de TIFF, peste 15.000 de spectatori au luat parte la proiecţiile din cele 13 locuri de desfăşurare ale festivalului, mult mai mulţi decât la ediţia trecută, potrivit organizatorilor. Până acum, singurul inconvenient este vremea ploioasă, care compromite proiecţiile în aer liber. Totuşi, publicul festivalier trebuie să ştie că fiecare proiecţie amânată în Piaţa Unirii se reprogramează în aceeaşi seară, de la ora 23.00, la Cinema Republica.

Astfel, producţia lui Lee Daniels, „Precious: Based on the Novel Push by Sapphire“, programată să ruleze la 21.45 la cinematograful în aer liber din Piaţa  Unirii, este foarte posibil să fie reprogramată la Republica. Filmul este unul dintre cele mai premiate anul acesta: câştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat şi al premiilor Oscar, BAFTA şi Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Mo’Nique), cât şi al Marelui Premiu la Festivalul de Film Sundance, în 2009.  Pelicula spune povestea lui Claireece "Precious" Jones, o fată de 16 ani a cărei viaţă nimeni nu şi-ar dori-o. Este însărcinată pentru a doua oară cu copilul tatălui ei absent, iar acasă trebuie s-o servească pe mama ei, o femeie plină  de venin care o abuzează fizic şi psihic. La şcoală este haos, iar Precious a ajuns în clasa a noua cu note bune şi un secret îngrozitor: habar n-are să scrie şi să citească.

Proiecţii pentru copii de 1 Iunie

De Ziua Copilului, TIFF le-a pregătit celor mici filme speciale pentru ei.  De la ora 17.00, copiii sunt invitaţi la Cinema Victoria, pentru a afla povestea plină de peripeţii a doi tineri pe nume Karla şi Jonas, care dau şi titlul filmului regizat de Charlotte Sachs Bostrup. Programul EducaTIFF continuă şi mâine, cu proiecţia filmului “Fetiţa şi vulpea”, de la ora 10.00 la Cinema Republica, iar de la ora 17.00, va rula filmul suedez “Fetiţa”, la Cinema Victoria.
Focus pe Israel şi România

Astăzi continuă seria de filme incluse în secţiunea “Focus Israel”, cu “Lebanon”, de la 20.30, la UBB Auditorium. Distins cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia în 2009, filmul spune povestea a patru tineri prinşi în plasa războiului absurd şi incorect care îşi pierd înocenţa într-un mod brutal. Proiecţia filmului va avea loc în prezenţa regizorului Samuel Maoz, şi a ambasadorului statului Israel la Bucureşti, Oren David.
O proiecţie aşteptată este filmul românesc „Felicia înainte de toate“, înscris în competiţia pentru Trofeul Transilvania de anul acesta , alături de “Medalia de onoare”. Acesta va rula la Cinema Victoria, de la 19.15. Înainte de proiecţie, regizorul Răzvan Rădulescu va sta de vorbă cu publicul şi va povesti despre film la Muzeul de Artă, de la ora 17.00.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite