Nouă teatre, şapte ţări, 12 spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cluj s-a încheiat, ieri, Festivalul Internaţional "Interferenţe", organizat de Teatrul Maghiar de Stat din localitate. Reputatul regizor Tompa Gabor a definit scopul manifestării, organizate

La Cluj s-a încheiat, ieri, Festivalul Internaţional "Interferenţe", organizat de Teatrul Maghiar de Stat din localitate. Reputatul regizor Tompa Gabor a definit scopul manifestării, organizate cu prilejul celei de a 215-a aniversări a teatrului: "Teatrul nostru doreşte prin acest festival nu numai să celebreze trecutul artistic, dar şi să creeze o posibilitate pentru publicul clujean de a se întâlni cu câteva reprezentaţii ieşite din comun ale culturii teatrale europene şi să guste această diversitate culturală care caracterizează teatrul contemporan.

" Spectacolele montate de regizori de renume internaţional, ca Silviu Purcărete, Tamas Ascher, Mikolaj Grabowski, Ana Valles, Victor Ioan Frunză, Andras Visky, Mihai Măniuţiu sau Sven Grunert, au fost traduse simultan în română, maghiară şi engleză. Cum un asemenea festival are o dimensiune europeană remarcabilă, în timpul lui a fost lansat şi programul MCC care răspunde declarării, de către Parlamentul European şi Consiliul Europei, a anului 2008 drept An al Dialogului Intercultural. Continuare în "Adevărul literar şi artistic" de miercuri 12 decembrie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite