şapte teatre româneşti, la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional de Teatru "Bienala Teatrului Eugene Ionesco - BITEI" de la Chişinău, care se va desfăşura în perioada 16-28 mai cu tema "Între Orient şi

La ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional de Teatru "Bienala Teatrului Eugene Ionesco - BITEI" de la Chişinău, care se va desfăşura în perioada 16-28 mai cu tema "Între Orient şi Occident", participă şapte teatre din România, alături de companii din Japonia, Coreea de Sud şi Europa.
Cele 14 ţări vor prezenta, pe parcursul a 13 zile, un număr de 39 de spectacole. În deschiderea oficială de la Naţionalul din Chişinău va fi prezentat spectacolul în premieră "şi cu violoncelul ce facem?", de Matei Vişniec, regizat de Petru Vutcărău pe scena Teatrului "Eugene Ionesco". Din România, vor prezenta spectacole teatrele din Oradea, Botoşani, Bacău, Buzău, Brăila, Craiova şi Teatrul Luni din Bucureşti, care va avea în cadrul festivalului o ministagiune cu producţii proprii. Festivalul se va încheia la 28 mai cu un spectacol semnat de regizorul Silviu Purcărete - "Cum doriţi sau Noaptea de la spartul târgului", de Shakespeare, o producţie a Teatrului Naţional din Craiova.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite