A reapărut "Manuscriptum"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă de restrişte, a reapărut revista "Manuscriptum" (nr.134-141). Recurgând la un necesar artificiu (numărul de faţă este pe întreg anul 2004), redacţia a adus la zi apariţiile

După o perioadă de restrişte, a reapărut revista "Manuscriptum" (nr.134-141). Recurgând la un necesar artificiu (numărul de faţă este pe întreg anul 2004), redacţia a adus la zi apariţiile care vor reveni, sperăm, la ritmul normal, trimestrial.
Ca de obicei, regăsim un tom greu de subiecte acaparatoare. În rubrica "Arhivă contemporană", Daniela Crăsnaru, Radu Cosaşu şi alţi câţiva semnează amintiri despre Laurenţiu Ulici. În "Zodia poeziei" sunt publicate pagini inedite aparţinând lui Ioan Flora, şi evocări de-ale lui Gheorghe Pituţ şi Horia Gane. Rubrica "Contingenţe" conţine poeme inedite de-ale lui Nichita Stănescu ("Către Kati"), recuperarea unui interviu cu poetul realizat de Branislav Gruzina şi un eseu intitulat "Între happening şi performance" semnat de Alexandru Condeescu. "Zodia prozei" conţine un fragment de-al lui Marius Robescu, dar şi o interesantă introducere a Iolandei Malamen. Acest număr, de peste 400 de pagini, foarte consistent şi la propriu şi la figurat, mai conţine corespondenţă inedită Blaga, Eliade şi Noica, dar şi alte surprize atractive. Numărul este îngrijit de Ofelia Creţia, iar în redacţie îi regăsim pe Alexandru Condeescu, Dora Mezdrea, Paul Vinicius.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite