O copie a primei hărţi înfăţisând Americile a fost găsită în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii din Germania au descoperit o hartă a lumii întocmită de cartograful din secolul al XVI-lea Martin Waldseemüller, bărbatul despre care se crede că a numit Americile. Documentul vechi de 500 de ani a fost găsit într-o carte nelegată într-o bibliotecă universitară din München.

Copia a unei hărţi din secolul al XVI-lea, cunoscută drept "certificatul de naştere al Americii", a fost descoperită în Germania, notează BBC.

Deşi iniţial s-a crezut că Martin Waldseemüller a făcut doar patru copii, cercetătorii de la o universitate din Munchen au găsit cea de-a cincea versiune.

Astăzi, pentru a marca Ziua Independenţei a Statelor Unite, cercetătorii germani vor publica online copia hărţii.

O versiune mai mare se găseşte în biblioteca Congresului american din Washington. Această copie a fost făcută cadou Statelor Unite de cancelarul german Angela Merkel în 2007, pentru a marca 500 de ani de la "botezul" Americii.

Waldseemüller a fost cel care a botezat noul tărâm descoperit după navigatorul italian Amerigo Vespucci, deoarece cartograful german a considerat că acesta a descoperit America înaintea lui Christopher Columbus.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite