Un pictor japonez descoperă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaba. Prezenţa lui pe simezele bucureştene nu este întâmplătoare dar nici nu face parte din vreun schimb cultural între România şi Japonia.Născut în urmă cu 22 de ani la Birmingham, în

Inaba. Prezenţa lui pe simezele bucureştene nu este întâmplătoare dar nici nu face parte din vreun schimb cultural între România şi Japonia.
Născut în urmă cu 22 de ani la Birmingham, în Marea Britanie, cu studii aprofundate de artă în Tokyo, Eisuke Inaba s-a stabilit la Bucureşti în urmă cu un an. Aici a lucrat cu pictorul Andrei Chintilă. Fascinat de faţa veche a Capitalei, care i-a devenit, cel puţin pentru moment, a doua casă, artistul a şi surprins-o în pânzele sale, prezente la parterul Palatului şuţu, până pe 14 mai. Paradoxal, în cele 10 lucrări expuse în premieră pentru publicul român nu se găsesc elemente ale culturii japoneze, ci teme europene, pline de sensibilitate şi acurateţe. Vernisajul a fost urmat de un recital extraordinar ce face parte din stagiunea muzicală Iosif Sava a Fundaţiei ACCUMM. Au interpretat pianista japoneză Keiko Yuasa, Cornelia Pietroiu, violonistă la Filarmonica George Enescu din Bucureşti şi clarinetistul Florentin Marica. Cei care nu au apucat să ajungă la vernisajul expoziţiei pot să admire pictură japoneză şi să asiste la un recital de harpă, mâine seară, de la 18.30. Solistul Ion Ivan Roncea va fi acompaniat la pian de Verona Maier. În program: Handel, Dussek, Debussy, Ravel.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite