O perspectivă ecumenică a atlasului lumii creştine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada Sărbătorii Paştelui înseamnă deja pentru mulţi români şi o mică vacanţă. Cei mai mulţi se bucură şi de scurte călătorii ori excursii, puţini însă sunt dispuşi pentru

Perioada Sărbătorii Paştelui înseamnă deja pentru mulţi români şi o mică vacanţă. Cei mai mulţi se bucură şi de scurte călătorii ori excursii, puţini însă sunt dispuşi pentru ceea ce credincioşii numesc pelerinaj.

Echipa excelentei reviste "Lumea Credinţei" a scos un prim număr din "Atlasul lumii creştine" - periodic lunar care îşi propune să fie un ghid al călătorului creştin. Este remarcabilă generoasa idee de a ne oferi reperele importante ale întregii creştinătăţi într-un spirit ecumenic, fără prejudecăţi.

Întâlnim astfel, în primul număr al revistei, câteva pagini dedicate monumentelor aflate în "Kilometrul O al credinţei creştine" anume: "Biserica Învierii", Via Dolorosa şi Drumul Crucii, Biserica Sfântului Mormânt. Toate paginile sunt însoţite de reuşite imagini şi de emoţionante mărturii. Ţara Sfântă are însă nenumărate puncte de interes: Ioan Iacob, sfântul român din Pustiul Hozevei, este un alt punct de reper demn de atenţia pelerinului şi recomandat în revistă. Pentru cei care sunt ancoraţi în anchilozele trecutului, trecerea ar putea fi şocantă: următorul monument prezentat aparţine spaţiului catolic, celebra catedrală Notre Dame din Paris. Nu în ultimul rând, revista prezintă una din perlele Bucovinei, Mănăstirea Suceviţa - monument mai accesibil românilor.

Este o apariţie editorială de nişă, o idee binevenită, al cărei mesaj este fără echivoc. Ca şi "Lumea Credinţei", noua revistă apare sub coordonarea lui Răzvan Bucuroiu - unul dintre rarii oameni din presa creştină care ştiu a îmbina adecvarea la lumea în care trăim cu inteligenţa inimii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite