„Eu nu prea am murit în filme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, DVD-ul cu producţia „Pintea” se va vinde împreună cu „Adevărul”

Pintea are o privire tristă care domină tot filmul. Pentru că regizorul Modolvan i-a cerut lui Florin să nu zâmbească niciodată „definitiv”, decât în clipa morţii.

„«De la izvor, tu te uiţi spre el (n.r. – la ucigaş), râzi, te întorci şi te apleci. Şi atunci e primul glonţ», a zis Mircea Moldovan. Scena asta am filmat-o lângă Braşov, cu două zile înainte de Crăciun: scena care mă impresionează cel mai tare şi care e scena morţii din «Pintea».

 Eu nu prea am murit în multe filme. Dar extraordinar a fost faptul că la premieră am stat lângă mama. Şi mama a început să plângă. Şi îmi aduc aminte asta ca şi cum ieri s-ar fi întâmplat. I-am spus: «Nu plânge, că eu doar sunt lângă tine. A murit eroul, nu eu.» Şi mi-a răspuns: «nu pot să te văd aşa»”, povesteşte Florin Piersic.

„Pintea”, povestea vieţii eroului din Maramureş, este un film care l-a marcat pe actor, pentru că aici a cunoscut locuri şi oameni pe care nu-i va uita niciodată. Despre titlul de cetăţean de onoare al oraşului Baia Mare, Florin spune „a fost o adevărată, unică medalie” pe care a putut să o primească.

„Dumneavoastră aţi fost Pintea!”

„În 1976 am făcut filmul «Pintea» şi după atâţia ani să fiu făcut cetăţean de onoare al Maramureşului! Mă simt foarte legat de oamenii aceia. De fiecare dată când mă duc acolo nu există unul, chiar şi tinerii, să nu spună «Dumneavoastră aţi fost Pintea!».

Sentimentul meu de prietenie faţă de oameni nu l-am simţit mai tare decât acolo”, îşi aminteşte artistul care adaugă că aceste satisfacţii, împreună cu norocul de a fi avut părinţi şi prieteni minunaţi, i-au creat mereu o stare bună. „De-aia nu spun nimănui «du-te mai încolo». În general, mă simt fericit”, mărturiseşte Florin.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite