A murit "Dl. Lăzărescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul care în filmul lui Cristi Puiu a interpretat rolul unui bătrân bolnav s-a dus în lumea lui Adrian Pintea şi a lui Florian Pittiş "Dl Lăzărescu" a murit a doua oară. Actorul Ioan

Actorul care în filmul lui Cristi Puiu a interpretat rolul unui bătrân bolnav s-a dus în lumea lui Adrian Pintea şi a lui Florian Pittiş

"Dl Lăzărescu" a murit a doua oară. Actorul Ioan Fiscuteanu, cel care a dat viaţă personajului principal în pelicula lui Cristi Puiu, "Moartea domnului Lăzărescu", a fost răpus de cancer, după ce a luptat mulţi ani cu această boală cruntă. TVR 1 difuzează, astăzi, la ora 20.45, filmul care a făcut înconjurul lumii şi care a câştigat peste 30 de premii.

"L-am prins într-o formă actoricească excepţională şi m-am bucurat foarte tare de compania lui şi ca om, şi ca actor. Trecând peste durerea pierderii unui artist, pentru publicul românesc, dar şi pentru noi colegii, el beneficiază de aduceri aminte datorită talentului şi carierei sale foarte frumoase", ne-a declarat actriţa Luminiţa Gheorghiu (asistenta care i-a fost alături până la capăt "Dlui Lăzărescu", în filmul lui Cristi Puiu).

"Stăteam ca doi porumbei pe o cracă"

Îşi aduce aminte că, în pauzele de la filmări, "în mod <> am stat lângă el ca să nu pierd niciun moment. N-am luat deloc pauză, pentru că asistenta pe care eu o jucam nu avea pauză, doar actriţa. Or, eu nu voiam să ies din acel rol. Şi atunci preferam un pahar cu apă sau un sendviş doar ca să stau lângă el. Aveam grijă unul de celălalt. Stăteam aşa, ca doi porumbei pe o cracă...

Tot timpul îl întrebam, <

O carieră împlinită

"M-am gândit ieri (n.r. - duminică) şi am zis: A făcut lucruri bune. Are o nevastă superbă, doi copii pe care i-am cunoscut personal şi o carieră împlinită. Păcat că a plecat... S-a dus prea repede. Speram să mai lucrăm împreună", a adăugat Luminiţa Gheorghiu. Astăzi, Ioan Fiscuteanu urma să fie distribuit în spectacolul "Hangiţa" de Carlo Gondoni.

S-a născut pe 19 noiembrie 1937 la Sânmihaiu de Câmpie (Bistriţa-Năsăud). A jucat în peste 60 de piese la teatrul din Târgu Mureş şi a avut peste 80 de roluri în teatrele din ţară. Pentru interpretarea din "Moartea domnului Lăzărescu", Ioan Fiscuteanu a fost premiat cu Lebăda de Aur, la Copenhaga, în 2005, pentru "cel mai bun actor".

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus, astăzi la ora 11.00, în foaierul Teatrului Naţional din Târgul Mureş. Va fi îmormântat, mâine, la ora 13.00, la Cimitirul Central.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite