De ieri, de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ieri, de azi
De ieri, de azi

Marlon Brando Brando era aproape un necunoscut atunci când, în 1947, Elia Kazan  l-a distribuit în rolul lui  Stanley Kowalski. Înainte de a începe repetiţiile, regizorul l-a trimis

Marlon Brando

Brando era aproape un necunoscut atunci când, în 1947, Elia Kazan  l-a distribuit în rolul lui  Stanley Kowalski. Înainte de a începe repetiţiile, regizorul l-a trimis pe actor la Cape Cod, unde Tennessee Williams îşi petrecea concediul. După ce l-a ascultat citindu-şi replicile, dramaturgul l-a sunat pe Kazan şi i-a spus că a asistat la cea mai bună lectură din viaţa lui.

Spectacolul a avut un succes uriaş pe Broadway, iar patru ani mai târziu Brando avea să joace din nou rolul lui Kowalski în filmul  regizat de acelaşi  Kazan.  Willliams a fost atât de impresionat de jocul lui Brando, încât a spus că niciun alt actor nu va mai putea interpreta vreodată acest rol la fel de bine.

„M-am gândit foarte serios să renunţ. Să renunţ la toată povestea asta cu actorul de succes. Ce sens mai are de vreme ce nu merg mai departe de atât? Da, ai succes şi eşti primit oriunde cu braţele deschise. Dar asta nu înseamnă mare lucru”, spunea Brando într-un interviu acordat lui Truman Capote.

Alec Baldwin

Alec Baldwin a absolvit Dreptul la Washington, a visat să fie preşedintele SUA, dar până la urmă a ajuns să studieze teatrul la  Institutul  Lee Strasberg.  E născut în aceeaşi zi cu Marlon Brando (3 aprilie) şi e unul dintre puţinii actori americani care au ieşit cu faţa curată din confruntarea cu rolul lui Kowalski, după ce a convins o mare parte a criticii şi a publicului că poate exista şi un altfel de Kowalski decât cel interpretat de Brando.

Acelaşi Baldwin care a spus la un moment dat că „actoria de teatru  înseamnă distracţie, iar actoria de film înseamnă muncă” a fost şi cel care  a refuzat în 1992 rolul principal din „Patriot Games”, pentru a juca în piesa lui Tennessee Williams, alături de Jessica Lange, Timothy Carhart, James Gandolfini şi Aida Turturro.

„Mi-am petrecut cele mai multe zile din viaţă spunând lucruri gândite şi făcute de alţii şi prefăcându-mă mereu  că sunt altcineva. M-am săturat de toate astea. Vreau să fiu eu! Vreau să fiu eu însumi!”, spunea actorul într-un interviu din The New Yorker.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite