VIDEO Fanny Ardant, despre iluziile actoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Fanny Ardant,  despre iluziile actoriei
VIDEO Fanny Ardant, despre iluziile actoriei

Vedeta franceză în vârstă de 60 de ani se întâlneşte cu publicul de teatru din România. Spectacolul „Music-Hall“, cu Fanny Ardant în rolul principal, va avea trei reprezentaţii săptămâna aceasta, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Piesa lui Jean-Luc Lagarce a fost regizată de Lambert Wilson şi va fi prezentată în premieră pe o scenă românească, la 23, 24 şi 25 septembrie.

Piesa a fost jucată pentru prima oară la Théâtre des Bouffes du Nord din Paris, în ianuarie 2009.  Pe scenă, alături de Fanny Ardant, mai urcă actorii Eric Guerin şi Francis Leplay. Regizorul piesei, Lambert Wilson, a mărturisit că a căutat mult timp un subiect care să fructifice la maximum calităţile actriţei franceze.

S-a oprit asupra textului scris de Jean-Luc Lagarce. După ce a lecturat piesa, chiar şi actriţei Fanny Ardant i s-a părut că rolul „La Fille“, din spectacolul care durează sub o oră şi jumătate, era scris special pentru ea.

„Pentru mine, acest spectacol este ca un lung poem, ca un cântec. Sunt foarte emoţionat de cei care aleg să trăiască într-un vis. Fanny Ardant este un lux periculos, dar dă dovadă de mare curaj asumându-şi rolul acestei dansatoare care conduce un spectacol îndoielnic de revistă, într-un turneu amărât, cărând după ea un tranzistor prăpădit în loc de bandă sonoră“, a declarat regizorul Lambert Wilson, într-un interviu.



Autorul îşi explică piesa

„Ca în fiecare seară, în oraşul acesta, la fel ca în toate oraşele, Fata va juca propria-i poveste, se va fandosi, iscusită în fandoseli, va îngâna cântecele schiţând paşi de dans. Ca în fiecare seară, cei doi «boys» vlăguiţi, obosiţi, visând să evadeze, se vor maimuţări, maeştri în maimuţăreli, o vor acompania, o vor păcăli, se vor preface“, spunea autorul, Jean-Luc Lagarce, despre „Music-Hall“.

Conform Institutului Francez din Bucureşti, producţia este o mostră de profunzime a teatrului în teatru, pentru că analizează lumea spectacolului viu, mereu în mişcare. Piesa aduce în discuţie riscurile la care te expui în turnee, relaţiile dificile dintre actori şi tehnicienii sălilor de spectacole.

Vorbeşte despre dragostea de care este nevoie ca să faci teatru şi despre cea pe care o primeşti în schimb. Jean-Luc Lagarce (1957-1995) este în acest moment unul dintre autorii dramatici cei mai jucaţi în Franţa. Opera lui dramatică (25 de piese de teatru) are un succes tot mai mare, după dispariţia sa.

image

Fanny Ardant, Eric Guerin şi Francis Leplay  Foto:Michel Lebrun



În ceea ce-l priveşte pe regizorul spectacolului, acesta a studiat la Drama Centre din Londra, desfăşurând o carieră de actor internaţional. Lambert Wilson este o figură cunoscută a marilor ecrane. A jucat în blockbustere precum „Babylon A.D.“ (2008), „Catwoman“ (2004), „The Matrix Revolutions“ (2003) şi „The Matrix Reloaded“ (2003). El semnează pentru a patra oară regia unei piese de teatru, după ce a mai montat texte de Musset sau Racine.

O actriţă profesionistă

Fanny Ardant, în vârstă de 60 de ani, a jucat în îndelungata ei carieră în peste 50 de filme, printre care se numără „La femme d’à côté“, de François Truffaut, pentru care a fost nominalizată pentru premiul César, „Paris, je t’aime“, „Callas Forever“ sau „8 femmes“.

În urmă cu puţin timp a trecut şi în spatele camerei de luat vederi, regizând primul său film, „Cenuşă şi sânge“, care a fost turnat în România şi care va avea premiera la sfârşitul lunii octombrie şi pe ecranele româneşti.

Info

Teatrul Odeon, Bucureşti

„Music-Hall“ de Jean-Luc Lagarce

Regia: Lambert Wilson

Cu: Fanny Ardant, Eric Guerin, Francis Leplay

O producţie Théâtre des Bouffes du Nord - Paris

Preţ bilete: 31,80 lei şi redus 15,90 lei

Data: 23, 24, 25 septembrie, ora 19.30

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite