Aceeaşi piesă, alţi actori!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anthony Perkins şi Simon Callow au interpretat rolul lui Martin Dysart din „Equus”, de Peter Shaffer.

De ieri: Anthony Perkins

Fiind  sub tratament psihanalitic timp de 20 de ani, Perkins a refuzat iniţial rolul doctorului Martin Dysart, pentru că nu s-a simţit potrivit pentru rolul unui terapeut.

A acceptat totuşi să joace în urma insistenţelor regizorului John Dexter, care văzuse în Perkins înlocuitorul ideal pentru Anthony Hopkins pentru acest rol. În ciuda succesului uriaş pe care l-a avut Hopkins înaintea sa, Perkins s-a bucurat de o primire entuziastă din partea criticii şi a publicului, care au descoperit în Perkins un cu totul alt actor decât cel din „Psycho”.

„Puţină lume ştie că în momentul în care la Hollywood se filma scena duşului, eu repetam la New York în piesa lui Loesser, Greenwillow. E puţin straniu ca toată lumea să te identifice o viaţă întreagă cu această secvenţă în care a jucat, de fapt, dublura mea.”, spunea Perkins despre rolul său din „Psycho”.

De azi: Simon Callow

ll Callow lucra ca librar atunci când s-a decis să-i scrie actorului său preferat, Laurence Olivier, pe atunci director la Old Vic. Spre surprinderea sa, Olivier i-a răspuns şi i-a oferit tânărului Callow o slujbă în celebrul teatru londonez. „Din momentul în care am păşit în foaiérul teatrului Old Vic, am ştiut că îmi voi petrece restul vieţii aici. De fapt, am avut chiar speranţa bizară că într-o zi voi fi chiar directorul acestui teatru.

Ceea ce va fi posibil atunci când Kevin Spacey se va retrage”, spunea actorul într-un interviu din „Independent”. A fost unul dintre primii actori britanici care şi-au mărturisit public homosexualitatea, în cartea sa din 1984, „Being an actor”. Simon Callow este şi autorul unor cărţi de referinţă, printre cele mai apreciate fiind biografiile lui Orson Welles şi Charles Laughton.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite