Aceeaşi piesă, alţi actori!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceeaşi piesă, alţi actori!
Aceeaşi piesă, alţi actori!

David Warner şi Ethan Hawke au jucat rolul lui Treplev, în „Pescăruşul“ de A. P. Cehov

De ieri: David Warner

Deşi cât a fost student la RADA n-a interpretat decât roluri marginale, la doar doi ani după absolvire David Warner juca Hamlet la Royal Shakespeare Company într-unul dintre cele mai importante spectacole ale anilor ’60. Despre Hamletul lui Peter Hall (regizor care fusese puternic influenţat de cartea lui Jan Kott, „Shakespeare - contemporanul nostru“), criticii au avut păreri împărţite. Cele mai multe reproşuri i-au fost aduse chiar lui Warner pentru jocul său „lipsit de poezie“.

Unul din primele articole apărute în „New York Times“ despre Warner - pe atunci în vârstă de 24 de ani - avea titlul „He’s No Beauty But He’s A Star“. Atunci când un ziarist l-a întrebat ce sfat ar da unui tânăr actor, el a răspuns: “Dacă vrei să ajungi un mare actor de film, fă mai întâi 40 de ani de teatru. Uitaţi-vă la Judi Dench, Ian McKellen, Patrick Stewart, Helen Mirren – şi aş mai putea da încă multe exemple.“

De azi: Ethan Hawke

La trei după ce a jucat în „Dead Poets Society“ (filmul care l-a făcut celebru şi în care îl are partener pe Robin Williams), Ethan Hawke a debutat pe Broadway în 1992, în rolul lui Treplev. În 2006 a interpretat rolul lui Mihail Bakunin în piesa lui Tom Stoppard, “The Coast of Utopia”, într-un spectacol de nouă ore care i-a adus prima nominalizare la premiile Tony.

“Omul care, după Marlon Brando, a avut cel mai mare impact asupra actoriei, cea care a schimbat cu adevărat ceva în această meserie este Julia Roberts. Aş putea vorbi chiar despre şcoala de actorie Julia Roberts. Are mii de imitatori care pur şi simplu apar pe ecran şi zâmbesc. E ca şi cu imitatorii lui Raymond Carver, o întreagă generaţie de scriitori care-l copiază. Probabil că li se pare simplu să facă asta, dar procedând astfel nu fac decât să se îndepărteze şi mai tare de ceea ce e cu adevărat original în opera lui“, spunea Ethan Hawke într-un interviu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite