Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construit pentru a proteja poarta principală a oraşului, Turnul cu Ceas, vizibil din orice punct al centrului Sighişoarei, a fost, până în anul 1556, sediul primăriei oraşului.

La 30 aprilie 1676, însă, un incendiu de proporţii a distrus o parte considerabilă a cetăţii. Turnul cu Ceas a fost refăcut, adăugându-i-se şi un acoperiş nou, în 1677, acoperiş care există şi astăzi.

Realizată în stil baroc, construcţia a fost prevăzută cu patru turnuleţe care trebuiau să simbolizeze autonomia juridică a Sighişoarei. La sfârşitul secolului al XIX-lea, turnul îşi schimba funcţia, devenind sediul muzeului sighişorean, inaugurat la 24 iunie 1899.

Denumit iniţial „Sighişoara veche", muzeul a fost construit la iniţiativa unui medic şi colecţionar de artă sighişorean, Josef Bacon. Acesta a fost, de asemenea, şi primul custode al muzeului.

Din colecţiile îmbogăţite pe parcursul anilor fac parte astăzi piese de arheologie, obiecte aparţinând breslelor din oraş (breasla aurarilor, breasla croitorilor, breasla tăbăcarilor, breasla ţesătorilor), precum şi o valoroasă colecţie de icoane pe lemn şi pe sticlă. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite