Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1689, un incendiu teribil provoca distrugeri masive asupra celei mai mari biserici din Braşov, ridicată încă din 1477. Circulă o serie de legende, dar se spune că lângă altarul principal, singurul ce a supravieţuit, se aflau alte 22, transformate în cenuşă.

După incendiu, biserica, iniţial catolică dar devenită evanghelică în urma reformei protestante din secolul al XVI-lea, a purtat de atunci numele de Biserica Neagră. Proiectul iniţial al clădirii urmase principiile stilului gotic, dar renovările ulterioare, menite să acopere urmele lăsate de-a lungul timpului de diferite intemperii - naturale sau provocate - au adus edificiului puternice influenţe baroce.

Există mai multe motive pentru care biserica este un punct central de interes al oraşului. În primul rând, istoria şi dimensiunile sale impozante. Apoi, lăcaşul are cel mai mare clopot din ţară, realizat din bronz şi cântărind 6 tone. Cât despre orgă - cea mai mare orgă mecanică din sud-estul Europei -, aceasta este alcătuită din 3.993 de tuburi. Muzica religioasă poate căpăta noi valenţe în Biserica Neagră.  

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite