Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geamia se afla  pe lac, având altarul îndreptat spre Mecca
Geamia se afla pe lac, având altarul îndreptat spre Mecca

La fel ca toate celelalte edificii ridicate în Parcul Carol, Geamia, care nu se mai află astăzi acolo, a fost construită în anul 1906, cu ocazia Expoziţiei Naţionale a României, ce comemora, printre altele, 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Geamia se afla, după cum se poate vedea, pe lac, având altarul îndreptat spre Mecca. Timp de aproape jumătate de secol, moscheea a rămas în acelaşi loc, servind ca lăcaş de cult pentru musulmanii ce locuiau în capitală, sau se aflau aici în tranzit.

În 1959 însă, Geamia a fost dărâmată din ordinul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Un an mai târziu, aceasta era reconstruită, respectându-se arhitectura iniţială, la un kilometru depărtare de amplasamentul iniţial, pe strada Constantin Mănescu numărul 4, în zona Eroii Revoluţiei - Pieptănari, locaţie unde poate fi vizitată şi astăzi.

În vechiul loc al Geamiei, în Parcul Carol, a fost ridicat Mausoleul actual, denumit în timpul regimului comunist Monumentul Eroilor Luptei pentru Libertatea Poporului şi a Patriei.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite