Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luată de la o distanţă respectabilă, pentru a nu le stânjeni pe reprezentantele sexului frumos relaxându-se pe malul mării, fotografia surprinde Băile din oraş pentru Dame.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, principala plajă a Constanţei era „La Vii", situată spre faleza sudică a oraşului. La această plajă se ajungea cu un tren a cărui gară se afla în dreptul actualului sediu al Tribunalului Constanţa.

Plaja „La Vii" era împărţită în secţiunea pentru dame şi cea pentru bărbaţi, iubitorii de băi de soare şi de apă sărată aflându-se încă la o oarecare depărtare de „revoluţiile" sociale ce aveau să permită femeilor, ceva mai târziu, să împartă aceeaşi porţiune de plajă cu bărbaţii.

La începutul secolului XX, lucrările de amenajare ale Portului Constanţa, situat în apropiere, au impus necesitatea mutării plajei oraşului Constanţa, astfel că, la 22 august 1906, era inaugurată staţiunea Mamaia, ce avea să devină principalul loc de agrement maritim al localităţii. Şi, odată cu noul secol şi cu noua staţiune, segregarea femeilor şi a bărbaţilor pe plajă a devenit, treptat, de domeniul trecutului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite