Adevăruri de altădată : Maşina sportivului elegant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru împătimiţii automobilelor vintage, prezentăm modelul „Aero 30”.

Maşinile Aero au fost produse în Cehoslovacia în perioada 1932 - 1947. De dimensiuni relativ mici, tip sport, acestea erau caracterizate de simplitate în ceea ce priveşte construcţia mecanismelor - motor, transmisie, suspensie, direcţie -, simplitate care le diferenţiază de alte tipuri de maşini de epocă.

Într-adevăr, „Aero place din prima vedere. Linia sveltă, tinerească şi sportivă, culorile armonioase" (pe care va trebui să le completăm în imaginaţia noastră, exact aşa cum facem când privim un film alb-negru, iar imaginile primesc cele mai nebuneşti nuanţe în ochii minţii), „cât şi execuţia pusă la punct până în cele mai mici detalii atrag privirea tuturor. Prima impresie este confirmată şi întărită de un examen amănunţit al părţii mecanice. A

ERO este maşina rapidă, puternică cu un consum foarte redus. Una din principalele caracteristici a maşinei AERO este construcţia ei specială cu tracţiunea în faţă, şi roţile independente. Conducerea este foarte uşoară, iar stabilitatea asigurată prin forma joasă a maşinei."

Şi pentru că detaliile ne plac cel mai mult: „Şasiul este prevăzut cu o podea de oţel, sudată electric, care nu permite lovirea părţilor mecanice de pietrele şoselei."

„Stabilitatea unui AERO este desăvârşită datorită centului său de gravitate care îi dă o mare adeziune pe şosea. Virajele cele mai dificile pot fi luate cu mare uşurinţă fără derapaje datorită tracţiunei sale în faţă". Se vindea la Bucureşti şi Ploieşti. Dar te întrebi câte erau pe străzi.

(reclama a apărut în Adevărul, 1937)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite